Φρουροί της Επανάστασης: Θα κλείσει η Μεσόγειος αν συνεχιστεί ο πόλεμος στη Γάζα

Η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ και τους Κούρδους για τις επιθέσεις drones,

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν έμμεσα ότι θα “κλείσουν” το Στενό του Γιβραλτάρ και άλλα περάσματα πλοίων

Ένας διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δήλωσε ότι «η Μεσόγειος Θάλασσα μπορεί να κλείσει αν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συνεχίσουν να διαπράττουν εγκλήματα στη Γάζα». Η δήλωση μεταδόθηκε από ιρανικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, χωρίς όμως να δοθούν κάποιες διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι ο ταξίαρχος Μοχαμάντ Ρεζά Νακντί, συντονιστής διοικητής των σωμάτων των Φρουρών της Επανάστασης, φέρεται να είπε τα εξής: “Θα πρέπει σύντομα να περιμένουν το κλείσιμο της Μεσογείου (του Στενού) του Γιβραλτάρ, αλλά και άλλων θαλάσσιων διόδων αν συνεχίσουν τα εγκλήματα στη Γάζα”.

Το Ιράν υποστηρίζει την Χαμάς κατά του Ισραήλ και κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν την εξόντωση αμάχων στη Γάζα, θεωρώντας ότι αυτό που διαπράττει το Ισραήλ με το βομβαρδισμό αμάχων και απώλειες άνω των 18.000 ανθρώπων, συνιστά έγκλημα πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι