Δεν βρίσκει δήμαρχο ο Ράμα για τη Χειμάρρα

Η Αθήνα χαϊδεύει τον Ράμα κι αυτός την εξευτελίζει... Ορφέας Μπέτσης

Ο ηττημένος δήμαρχος άκουσε τον Ράμα και παραιτήθηκε χθες, αλλά σήμερα ανακάλεσε την παραίτησή του

Ο Ἐντι Ράμα προανήγγειλε ότι θα “αποκαταστήσει” την ευνομία στη Χειμάρρα και ότι θα πάψει να δημαρχεύει ο ηττημένος στις τελευταίες εκλογές δήμαρχος. Ομως ο τελευταίος μετά τα λεγόμενα του Ράμα βιάστηκε μάλλον να παραιτηθεί, διότι σήμερα ανακάλεσε την παραίτηση καθώς δεν ανευρίσκεται αντικαταστάτης ως “υπηρεσιακός δήμαρχος”.

Ο δήμαρχος που ηττήθηκε, ο Γκιόργκι Γκόρο, εξακολουθούσε να ασκεί καθήκοντα λόγω της “εκκρεμότητας” με τον εκλεγμένο, πλην προφυλακισμένο Μπελέρη. Προ τριημέρου ο Έντι Ράμα έκανε μια ανάρτηση όπου ανέφερε ότι ορθά δεν ορκίζεται ο Μπελέρης, όμως ότι “πρέπει να λυθεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές το τοπικό πρόβλημα”, δηλαδή να πάψει να ασκεί καθήκοντα δημάρχου εκείνος που ηττήθηκε στις εκλογές.

Την επομένη ο Γκιόρκι Γκόρο παραιτήθηκε αλλά σήμερα, σύμφωνα με αλβανικά μέσα, δήλωσε ότι είχε μεν την πρόθεση να παραιτηθεί αλλά δεν παραιτείται ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν κρούσεις σε τρία άτομα, αλλά κανένα δεν δέχθηκε. Ο Ράμα μέχρι που πρότεινε τη δημαρχία σε άτομο που δεν είναι καν από την Χειμάρρα ή από τον συνδυασμό του Μπελέρη.

Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι έκανε κρούσεις σε ομογενείς, εκ των οποίων ο ένας πρώην βουλευτής από το Αργυρόκαστρο, ο άλλος επιχειρηματίας από τη Χειμάρρα και ο τρίτος ένας γνωστός δημοσιογράφος–παρουσιαστής στην Αλβανία ο οποίος κατάγεται από τη Χειμάρρα. Ωστόσο και οι τρεις αρνήθηκαν να αναλάβουν το αξίωμα. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι το γεγονός ότι πρόκειται για αιρετή θέση και δεν μπορούν να “διοριστούν” σε αυτήν.

Ο Μπελέρης έστειλε μήνυμα από τη φυλακή να μην διορίσει ο Ράμα “δικό του” δήμαρχο στη Χειμάρρα. «Όποιος αναλάβει προσωρινά δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι