Μια φρεγάτα στέλλει και η Δανία στην Ερυθρά Θάλασσα

Drones και ταχύπλοα περιπολικά των Χούτι καταστράφηκαν από τον αμερικανικό στρατό

Είκοσι χώρες συμμετέχουν στον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Δανία θα συμμετάσχει με μία φρεγάτα, από τον επόμενο μήνα, στον διεθνή συνασπισμό, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Πολλές χώρες συμφώνησαν στις 19 Δεκεμβρίου να ξεκινήσουν περιπολίες στην Ερυθρά Θάλασσα και τον κόλπο του Άντεν για να προστατεύσουν τα εμπορικά πλοία από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

«Ανησυχούμε για τη σοβαρή κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου συνεχίζονται οι απρόκλητες επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Τρόελς Λουντ Πόουλσεν.

Η κυβέρνηση θα υποβάλει τον Ιανουάριο ένα ψήφισμα στο κοινοβούλιο με το οποίο θα ζητά να συμμετάσχει η χώρα με μια φρεγάτα στην Επιχείρηση Φύλακας της Ευημερίας. Στον συνασπισμό αυτόν μετέχουν περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι