Δίκη Πισπιρίγκου: Την καταδίκη της ζητεί ο πρώην σύζυγός της – Επίθεση Κούγια προς την έδρα

Προσωρινά κρατούμενοι οι τρεις ανήλικοι για τη ληστεία καθηγητή στο Κορδελιό,

Οι δύο δικηγόροι που εκπροσωπούν ως πολιτική αγωγή τον Μάνο Δασκαλάκη, πρώην σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρα των θανόντων παιδιών, ζήτησαν την καταδίκη της. Ο συνήγορός της Αλέξης Κουγιας ήρθε σε σύγκρουση με πρόεδρο και εισαγγελέα «για τις ειρωνείες προς την κατηγορουμένη».

Ειδικότερα, ο συνήγορος της κατηγορουμένης (η οποία σήμερα δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο, πιθανόν για να μην ακούσει τις αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής) διαμαρτυρήθηκε για την προ ημερών αγόρευση της εισαγγελέως, η οποία χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για απόπειρα και εν συνεχεία για ανθρωποκτονία του πρώτου παιδιού της.

Ο κ. Κούγιας προανήγγειλε προσφυγή της κατηγορουμένης σε αστικά και ποινικά δικαστήρια κατά της εισαγγελέως και είπε ότι αν δεν λάβει γραπτή όπως ορίζει ο νόμος την 9 ωρών αγόρευσή της, δεν θα αγορεύσει ως συνήγορος υπεράσπισης.

«Δεν έχει κανείς δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη. Η ειρωνεία πήγε σύννεφο και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα. Ανέφερε η εισαγγελέας το πρωτοφανές “η Τζωρτζίνα είχε την ατυχία να την έχει μητέρα”. Θα καταγγείλω την εισαγγελέα στα πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου» είπε ο Αλέξης Κούγιας και η εισαγγελέας σχολίασε «Να το κάνετε».

Αγορεύοντας οι δύο δικηγόροι του Μάνου Δασκαλάκη είπαν ότι ο φόνος έχει τεκμηριωθεί κατά τη γνώμη τους και ζήτησαν την ενοχή της κατηγορουμένης. Ο πρώτος εξ αυτών, ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, είπε ότι «η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στο παιδί είναι υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο των ποσοτήτων σε νεκρούς θανάτων από κεταμίνη», εννοώντας ότι ήταν μεγάλη ποσότητα για να δοθεί κατά λάθος.

Επίσης επικαλέσθηκε την κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που είπε ότι «το παιδί δηλητηριάστηκε από κεταμίνη που του χορηγήθηκε όσο ήταν εν ζωή και όχι κατά την προσπάθεια ανάνηψης κατά την δεύτερη και μοιραία ανακοπή». Αυτό αναφέρθηκε επειδή η κατηγορουμένη υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδέα ποιος χορήγησε την κεταμίνη και ότι εικάζει πως μάλλον την έδωσαν οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες μετά την ανακοπή.

Ο δεύτερος συνήγορος πολιτικής αγωγής, ο κ. Δημήτρης Καράμπελας, μεταξύ άλλων είπε πως το δικαστήριο πρέπει να συνδυάσει «τα εν οίκω του ζευγαριού με τα ιατρικά δεδομένα» και πως «Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δεμένο ζευγάρι, αλλά ένα ζευγάρι σκοτωμένο πριν το Καραμανδάνειο. Το ίδιο και πριν το Αγλαΐα Κυριακού: ήταν σε διάσταση. Όσο η κατηγορουμένη ήταν μαζί με τον Δασκαλάκη ήταν καλά. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος. Αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους» ανέφερε, ζητώντας, όπως και ο κ. Γεωργακόπουλος, να κριθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι