Ξεκινάει το αγροτικό συλλαλητήριο μετά το κυβερνητικό “ό,τι πήρατε, πήρατε”

Ξεκινάει το αγροτικό συλλαλητήριο μετά το κυβερνητικό “ό,τι πήρατε, πήρατε”

Στις 12 το μεσημέρι ξεκινά το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, έξω από τον χώρο της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η 30ή Agrotica. Η κυβέρνηση διαμήνυσε στους αγρότες πως «ό,τι πήρατε, πήρατε, δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια» και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης είπε ότι θα επανεξεταστούν τα αγροτικά αιτήματα τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Στο μεγάλο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν αγρότες από τη Βόρεια, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και από τη Θεσσαλία, που στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας έχει προστεθεί και η φυσική καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν παράλληλα αγρότες και σε άλλες περιοχές της χώρας, από τον Έβρο έως την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Τονίζουν ότι οι εξαγγελίες των μέτρων αφορούν κυρίως τη βαριά πληγείσα Θεσσαλία, ωστόσο ενισχύσεις χρειάζονται οι αγρότες σε όλη τη χώρα, με τα ειδικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Προσθέτουν όμως ότι ακόμα και οι πληγέντες καλύπτονται ελάχιστα. Το βασικότερο αίτημα είναι να καλύπτεται το κόστος του αγροτικού πετρελαίου.

Οι περίπου 350 αγρότες και κτηνοτρόφοι (κυρίως αγρότες) που βρίσκονται στην ΔΕΘ έχουν δηλώσει ότι θα αποχωρήσουν αύριο για να μεταβούν στα τοπικά μπλόκα τους.

Τρεις πολιτικοί αρχηγοί δίνουν το παρόν στη Θεσσαλονίκη και την έκθεση Agrotica, εν μέσω κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων: Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, και Αλέξης Χαρίτσης. Και οι τρεις πραγματοποιούν συναντήσεις με φορείς, εκφράζοντας την στήριξή τους στους αγρότες, ενώ αναμένεται να ασκήσουν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα «μέτρα – κοροϊδία» που εξαγγέλθηκαν με στόχο τον κατευνασμό των αγροτών. Αναμένεται παράλληλα, να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τον πρωτογενή τομέα, σε ένα άτυπο ντιμπέιτ (ενόψει ευρωεκλογών).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx