Ποιοι απείχαν και πώς ψήφισαν στην Ευρωβουλή την καταδίκη της Ελλάδας

Ποιοι απείχαν και πώς ψήφισαν στην Ευρωβουλή την καταδίκη της Ελλάδας

Με αφορμή το ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο για τη χώρα μας, στο οποίο γίνεται λόγος για «ανησυχητικές εξελίξεις που απειλούν το κράτος δικαίου», ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε σε ανάρτησή του πως, «οι πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν στην καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο». “Λευκό” επέλεξε το ΚΚΕ. Καταψήφισε η Εύα Καϊλή και η Ελληνική Λύση. Απόντες δύο πρώην ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «το έγκλημα των Τεμπών, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την ελευθερία του Τύπου, την αστυνομική βία. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν καθεστώτα άλλων δεκαετιών ή άλλων χωρών.πρακτικές που θυμίζουν καθεστώτα άλλων δεκαετιών ή άλλων χωρών», ενώ κατέληξε ότι, «η γιγαντιαία προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δε θα επικρατήσει».

Η ανάρτηση Κασσελάκη εμπεριέχει την ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη

 

Ποιοι απείχαν -Γιατί “λευκό” το ΚΚΕ

Οι βουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την καταδίκη, όπως -για τους δικούς της λόγους-και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κατηγορούμενη στην υπόθεση του Qatar-gate, Εύα Καϊλή -κατηγορουμένη και για δεύτερο σκάνδαλο πλέον, λόγω κάποιας παρατυπίας ή απάτης με αμοιβές συνεργατών της, θέμα για το οποίο ήρθη προχθές η ασυλία της. Ο κ. Μεϊμαράκης απουσίαζε, αλλά είχε ψηφίσει υπέρ του “αντιψηφίσματος” που θέλησε να περάσει η ΝΔ.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε και ο νυν ανεξάρτητος και πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν ως ένθερμος υποστηρικτής της άποψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβιάζει συστηματικά το Κράτος Δικαίου.

Απουσίαζε επίσης και ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος είχε δηλώσει ότι είχε προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού. Δεν είναι γνωστό όμως γιατί δεν τοποθετήθηκαν επί του θέματος, παρά την απουσία τους.

Κατά του ψηφίσματος τάχθηκε ο ευρωβουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” Μανώλης Φράγκος, με το κόμμα σε ανακοίνωσή του να ξεκαθαρίζει ότι ναι μεν συμφωνεί σε γενικές γραμμές, αλλά διαφωνεί με το θέμα των μειονοτήτων και των pushbacks.

Το ΚΚΕ προτίμησε το “παρών” ή λευκό για την Ευρωβουλή. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αποδίδει την ουδτερότητά της στο ότι επρόκειτο για ένα ψήφισμα «από τη σκοπιά των δήθεν “αξιών” της ΕΕ, που ξεπλένει όμως τα πάντα με το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιό της. Στην πραγματικότητα όλα όσα θίγει για τις υποκλοπές, τα Τέμπη, τις διώξεις δημοσιογράφων είναι αποτελέσματα και της πολιτικής της ΕΕ που υλοποιεί με συνέπεια η κυβέρνηση, στην Ελλάδα και με την οποία συμφωνούν κι έχουν ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx