Αγρότης βρήκε χειροβομβίδα στο χωράφι του

Αγρότης βρήκε χειροβομβίδα στο χωράφι του

Μια αμυντική χειροβομβίδα Αγγλικού τύπου εντόπισε σήμερα το πρωί αγρότης στην Μακρυνεία του δήμου Αγρινίου, κατά την διάρκεια αγροτικών εργασιών.

Ο αγρότης, ενώ φρέζαρε το χώμα όπως κάθε άνοιξη, είδε να ξεπροβάλει μια χειροβομβίδα και ειδοποίησε αμέσως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Στην συνέχεια κλιμάκιο του στρατού μετέβη στο σημείο και πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη. Επί τόπου, είχαν σπεύσει επίσης ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ και πυροσβέστες.

Πριν από πέντε μήνες κάτοικος είχε βρει χειροβομβίδα στην αποθήκη του στο Αγρίνιο -ίσως την είχε φυλάξει ο προκάτοχος ή κάποιος παππούς του, ενώ ένα μήνα μετά βρήκε χειροβομβίδα στο χωράφι του σκάβοντας ένας αγρότης στο Ξηρόμερο,  στη Βόνιτσα. Ενας άλλος βρήκε χειροβομβίδα σε δάσος, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας το 2022. Κατά μέσο όρο εντοπίζονται κάθε χρόνο -ευτυχώς χωρίς να εκραγούν- περίπου δύο χειροβομβίδες από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι