Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis

Τί δείχνει η νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega, η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, φτάνει στο 32,3%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 35% στο ερώτημα για την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη να εξασφαλίζει το 9%. Άνοδο ποσοστών εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ – στο 15,4% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 15,1% τον Μάρτιο. Το ΠΑΣΟΚ χάνει μία μονάδα και μένει στο 12%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 26,8% έναντι 12,8% του ΣΥΡΙΖΑ, 9,9% του ΠΑΣΟΚ και 8,1% του ΚΚΕ. Ακολουθεί με 6,8% η Ελληνική Λύση, με 3,5% η Πλεύση Ελευθερίας, με 3% η Νίκη.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με 32,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,4%, το ΠΑΣΟΚ με 12% και το ΚΚΕ με 9,8%. Η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, η Νίκη με 3,6% και η Νέα Αριστερά με 3,1%.

Ως σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών καταγράφεται η ακρίβεια σε ποσοστό 33% και ακολουθεί η οικονομία με 27%, η κρίση θεσμών με 7%, η εγκληματικότητα με 6% και η ανεργία με 5%. Στο πως κινείται η χώρα το 64% θεωρεί πως πάει προς τη λάθος κατεύθυνση και το 31% προς τη σωστή.

Στη ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 35% και ακολουθεί ο… κανένας με 33%. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ποσοστό 9% και από 5% ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στις εντυπώσεις από την κυβέρνηση στο ζήτημα της αντιμετώπισης του πληθωρισμού το 70% λέει μάλλον αρνητικές ενώ στο ζήτημα της εγκληματικότητας το 78% μάλλον αρνητικές. Στο ερώτημα αν το αποτέλεσμα θα δημιουργήσει προβλήματα πολιτικής σταθερότητας το 65%, λέει δεν υπάρχει ενώ το 32% υπάρχει.

Πηγή: newsit.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι