VIDEO

Ανεξήγητη έκρηξη στη Ρωμαϊκή Αγορά στη Θεσσαλονίκη

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Συναγερμός σήμανε στις 5 μ.μ. το απόγευμα στην ΕΛΑΣ και στην Πυροσβεστική όταν σημειώθηκε μικρή έκρηξη εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, ακούσαν έναν δυνατό κρότος και εν συνεχεία είδαν πυκνό καπνό στο εσωτερικό της Ρωμαϊκής Αγοράς. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση, παρότι αν επρόκειτο για κάτι σχετικά αθώο όπως ένα πυροτέχνημα θα είχαν βρεθεί ίχνη και θα είχε γίνει -κανονικά- κάποια ανακοίνωση.

Στην περιοχή έσπευσαν πάντως οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιπολικά της Αστυνομίας, καθώς και τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι έκαναν έλεγχο στον υποσταθμό πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ, Νίκο Παυλίδη, δεν υπήρξε βλάβη στον υποσταθμό και ο θόρυβος προκλήθηκε από το μουσείο. Η προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Ελισάβετ Τσιγαρίδα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ηλεκτρολόγος του μουσείου της Ρωμαϊκής Αγοράς θα ελέγξει τον χώρο, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός για το υπόλοιπο της ημέρας. Τόσο το μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς όσο και η γύρω περιοχή ηλεκτροδοτούνται κανονικά.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι