“Καρφιά” της τουρκικής εφημερίδας Milliyet για τον Δένδια

“Καρφιά” της τουρκικής εφημερίδας Milliyet για τον Δένδια
Secretary of Defense Lloyd J. Austin III stands with Turkiye Defense Minister Yasar Guler at NATO headquarters, Brussels, Belgium, June 16, 2023. (DoD photo by U.S. Air Force Tech. Sgt. Jack Sanders)

Ενόψει της συνάντησης Ερντογάν – Μητσοτάκη, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, ρωτήθηκε από την Milliyet για τους πυραύλους Meteor που έχει η Ελλάδα και για τις αποστάσεις που κρατά από την προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας μίλκησε στο συντάκτη της Milliyet στο πλαίσιο ενημέρωσης για την άσκηση «Deniz Kurdu ΙΙ». Ο δημοσιογράφος είπε στον Γκιουλέρ ότι κατά τη γνώμη του ο Έλληνας υπουργός Άμυνας κρατά αποστάσεις όσον αφορά στην επαναπροσέγγιση με την Τουρκία λόγω εσωκομματικών πολιτικών φιλοδοξιών του και είναι ενδεικτικό το γεγονός πως δεν συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Άγκυρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αφού τα είπε αυτά, ρώτησε τον Τούρκο υπουργό Άμυνας τι πιστεύει επ΄αυτού και εκείνος απάντησε «Η κυβερνητική πολιτική για τη μείωση της έντασης εφαρμόζεται πλήρως από το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.»

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν ο Μητσοτάκης δεν εμπιστεύεται τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Νίκο Δένδια, ο Γκιουλέρ απάντησε: «Επικοινωνώ με τον ομόλογό μου κάθε φορά που χρειάζεται».

Για τους πυραύλους αέρος – αέρος μεγάλης εμβέλειας τύπου Meteor που διαθέτει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ο δημοσιογράφος είπε ότι αποτελούν το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας. Ο Γκιουλέρ είπε: «Ἐχω εμπιστοσύνη στην τουρκική αμυντική βιομηχανία ότι μπορεί να κατασκευάσει άμεσα έναν πύραυλο όχι μόνο εφάμιλλο αλλά και καλύτερο του Meteor, με μεγαλύτερη εμβέλεια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι