ΣΥΝΤΑΓΗ

Κι όμως υπάρχει γκουρμέ κλαμπ σάντουιτς

Κι όμως υπάρχει γκουρμέ κλαμπ σάντουιτ, Άντζελα Μολφέτα

Ο σεφ του “Arthur‘s Nosh Bar”, Alex Cohen στο Saint–Henri του Μόντρεαλ στον Καναδά εμπνεύστηκε και δημιούργησε το πεντανόστιμο και πολυσυζητημένο McArthur σάντουιτς. Με τις ευλογίες της υψηλής γαστρονομίας, το παναρισμένο σνίτσελ κοτόπουλου μετατρέπεται σε γευστική πανδαισία χάρη στο μοναδικό συνδυασμό του μαρουλιού iceberg με το μέλι, τον άνηθο τουρσί και το ξίδι. Συμπρωταγωνιστές, το τραγανό ψωμί και το μείγμα από πουρέ πατάτας που απογειώνουν το αποτέλεσμα!

Υλικά για 4 άτομα

Για το κοτόπουλο

  • 2 φλ. του τσαγιού γάλα πλήρες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό (περίπου 170 γρ.)
  • 1 κ.σ. καρύκευμα μπαχαρικών για κρέας (προαιρετικά)
  • 1/4 φλ. του τσαγιού κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου (περασμένες από την πρέσα)
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, κομμένα διαγώνια στη μέση. «Τα χτυπάμε», με τελικό πάχος γύρω στα 0,50-0,60εκ.
  • 1 κουτί έτοιμο μείγμα για πουρέ πατάτας (περίπου 230γρ. ή 3 φλ. του τσαγιού)
  • 2 ½ φλ. του τσαγιού θρυμματισμένη ψίχα ψωμιού (περίπου 285 γρ.)
  • 3 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χωρισμένα)
  • 2 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 3 αυγά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για το σάντουιτς

  • 4 φλ. του τσαγιού ψιλοκομμένο μαρούλι iceberg (περίπου 230 γρ.)
  • 2 τσίλι τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • Μέλι
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 1/2 φλ. του τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μ3ίγμα τσίλι (chile paste) ή σως schug
  • 1 φρατζόλα λευκό ψωμί, κομμένο σε 8 φέτες πάχους περίπου 1εκ.
  • Μαλακό ή λιωμένο βούτυρο
  • Άνηθο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής του κλαμπ σάντουιτς

  • Σε μπολ ρίχνουμε το γάλα, το γιαούρτι, το τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο, το καρύκευμα κρέατος (εάν χρησιμοποιήσουμε) και το χοντρό αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλο, φροντίζοντας να είναι απόλυτα καλυμμένα από τη μαρινάδα και το αφήνουμε να μαριναριστεί τουλάχιστον για 2 μέχρι και 24 ώρες στο ψυγείο.
  • Προετοιμάζουμε τα υλικά για να πανάρουμε το κοτόπουλο: Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα πουρέ πατάτας, το θρυμματισμένο ψωμί, 1 φλ. του τσαγιού αλεύρι, 1 κ.γ. χοντρό αλάτι, ½ κ.γ. πιπέρι και αναμειγνύουμε με ένα πιρούνι.
  • Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα 2 φλ. του τσαγιού αλεύρι, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού. Αλατοπιπερώνουμε με λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι καγιέν, αναμειγνύοντας με πιρούνι τα συστατικά.
  • Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και 1 φλ. του τσαγιού από τη μαρινάδα του κοτόπουλου και χτυπάμε, ώστε να ανακατευτούν καλά.
  • Προετοιμάζουμε το κοτόπουλο: Σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη φωτιά, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό φύλλο (λαδόκολλα) πάνω σε μια ίσια επιφάνεια και από πάνω, μια σχάρα ώστε να «ξεκουραστούν» τα κομμάτια κοτόπουλου που θα τηγανίσουμε.
  • Βγάζουμε ένα κομμάτι κοτόπουλου από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε αρχικά στο μείγμα του αλευριού φροντίζοντας να καλυφτούν καλά όλες του οι πλευρές.
  • Τινάζοντας ελαφρά, το περνάμε στη συνέχεια από το μείγμα των αυγών και τέλος, στο μείγμα πατάτας και ψωμιού, προσέχοντας πάντα να καλύπτεται ολόγυρα. Ακουμπάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου σε μια πιατέλα και προχωράμε στο τηγάνισμα.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ζεστό λάδι, χωρίς να κολλούν μεταξύ τους. Τηγανίζουμε ωσότου αποκτήσουν ένα ελαφρύ χρυσοκάστανο χρώμα, υπολογίζοντας πως το συνολικό ψήσιμό τους διαρκεί γύρω στα 7 λεπτά.
  • Τελειώνοντας το τηγάνισμα, ακουμπάμε κάθε κομμάτι πάνω στη σχάρα με τη λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
  • Προετοιμάζουμε τη σαλάτα: Σε μικρό μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξίδι και λίγο αλατοπίπερο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μεγαλύτερο μπολ προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαρούλι  iceberg, το τουρσί τσίλι, τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
  • Φρυγανίζουμε το ψωμί: Αλείφουμε ελαφρά  κάθε φέτα ψωμιού με το μαλακωμένο βούτυρο και από τις δύο πλευρές και το τοποθετούμε σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα ταψί στον φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ελέγχουμε ώστε να γίνει τραγανή η επιφάνεια και γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Συνήθως, 6-8 λεπτά είναι αρκετά. Τοποθετούμε τις φέτες σε μια καθαρή πιατέλα.
  • Σε μικρό μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα και τη σως schug ή το μίγμα τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
  • Για το σερβίρισμα: Απλώνουμε το μείγμα μαγιονέζας στις 4 φέτες του φρυγανισμένου ψωμιού (μόνο στη μία πλευρά). Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου, ραντίζουμε με μέλι και με το υπόλοιπο ξίδι.
  • Απλώνουμε την έτοιμη σαλάτα (περίπου 1 φλ. του τσαγιού σε καθένα) και προσθέτουμε στην κορυφή λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Σκεπάζουμε με τις φέτες του φρυγανισμένου ψωμιού, πιέζουμε ελαφρά κόβοντας τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρουμε, αμέσως!

Σε συνεργασία με το womanidol 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι