Πυροσβεστική: Δύσκολη μέρα, κάθε 10 λεπτά και μια φωτιά – Ριπές 8 Μποφόρ

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνονται οικισμοί - Νέα φωτιά και στο Σουφλί,

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση. Όπως τόνισε «σχεδόν κάθε 10 λεπτά ξεσπάει και μια νέα πυρκαγιά».

«Έχουμε διαρκώς νέες ενάρξεις», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι οι ριπές των ανέμων φθάνουν και τα 8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας τα εναέρια μέσα και παράλληλα ενισχύοντας τις φλόγες. Για την φωτιά στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου ανέφερε πως «ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση, πλησίον της σχολής Ευελπίδων και επεκτάθηκε με ταχύτητα, με τις ριπές των ανέμων να φτάνουν μέχρι και τα 8 Μποφόρ».

Στους κατοίκους έχουν σταλεί πάνω από τρία μηνύματα από το 112 για μετακινήσεις ενώ εκκενώθηκαν ιππικός όμιλος και σχολεία. «Έχει εκδοθεί μήνυμα του 112 για απομάκρυνση κατοίκων από τις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι, με την αστυνομία να βοηθά όπου χρειάζεται για την απομάκρυνση κατοίκων», επισήμανε και εφιστά την προσοχή των πολιτών καθώς οι φλογες έχουν φτάσει σε σπιτια και επιχειρήσεις και κινούνται απρόβλεπτα.

Ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε πως υπάρχει ακόμα μία επικίνδυνη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο Κρανίδι. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αετολόφου Αγιάς στη Λάρισα. Η φωτιά ξέσπασε σε υπολείμματα καλλιεργειών και καίει στην κοινότητα που βρίσκεται σε απόσταση 36 χλμ. από την Λάρισα. Εκεί παλεύουν με τις φλόγες 27 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι