Ζαχάροβα: Aντίποινα αν κατασχεθούν έσοδα από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Ζαχάροβα: Aντίποινα αν κατασχεθούν έσοδα από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Η κατάσχεση εσόδων από δυτικά περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στη Ρωσία, μπορεί να οδηγήσει σε αντίποινα εκ μέρους της Μόσχας, δήλωσε σήμερα η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, η Ζαχάροβα, δήλωσε πως η Ρωσία κατέχει «σημαντικές ποσότητες» περιουσιακών στοιχείων δυτικών χωρών, που «θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους ρωσικών πολιτικών και ενεργειών αντιποίνων».

«Το οπλοστάσιο πολιτικών και οικονομικών αντιμέτρων είναι ευρύ», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει λάβει «απ’ ευθείας σήματα» από χώρες της G7 ότι δεν θα πάρουν μέρος σε τέτοια ενέργεια «επειδή καταλαβαίνουν ότι το κόστος θα είναι εξαιρετικά οδυνηρό». Δεν κατονόμασε τις χώρες ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για να τεκμηριώσει αυτό τον ισχυρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ηγέτες της G7, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα σε σύνοδο κορυφής στην Ιταλία να χρησιμοποιήσουν τους τόκους από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι παγωμένα στη Δύση, για να χορηγήσουν δάνειο 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx