Eurostat: H Eλλάδα έχει το 2ο χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην ΕΕ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για οικονομικές απάτες,

Στην προτελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, βρέθηκε το 2023 η Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat.

Συγκεκριμένα, με βάση την αγοραστική της δύναμη, η Ελλάδα παρέμεινε στο 67% του μέσου όρου της ΕΕ με χαμηλότερο μόνο της Βουλγαρίας, στο 64% .Επιπλέον, η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα αντιστοιχούσε στο 79% του μέσου όρου της Ένωσης.

Σημειώνεται ότι, συμπεριλαμβάνονται όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από το αν αγοράστηκαν και πληρώθηκαν από τα νοικοκυριά απευθείας, από την κυβέρνηση ή από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για αυτό και μπορεί να θεωρηθεί ως δείκτης της υλικής ευημερίας των νοικοκυριών.

Το 2023, 10 χώρες της ΕΕ κατέγραψαν κατά κεφαλήν κατανάλωση πάνω από τον μέσο όρο της Ένωσης. Τα υψηλότερα επίπεδα καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (38% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ), την Αυστρία και την Ολλανδία (και οι δύο 17%).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx