Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο η ευρωομάδα της Μελόνι – Ο ρόλος της ανιψιάς Λεπέν

Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο η ευρωομάδα της Μελόνι – Ο ρόλος της ανιψιάς Λεπέν

Πώς είναι η κατάταξη των ευρωομάδων.

Έντεκα νέοι ευρωβουλευτές προστέθηκαν στην πολιτική ομάδα του ΕCR (ευρωσκεπτικιστές) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ECR μεταξύ αυτών, είναι η Μαριόν Μαρεσάλ, ανιψιά της Μαρίν Λεπέν που είναι επικεφαλής της ευρωομάδας ΙD. Η ομάδα των ευρωσκεπτικιστών περνά στην τρίτη θέση αυτήν τη στιγμή με 83 έδρες, αφήνοντας τέταρτο το Renew (φιλελεύθερους) με 80 έδρες, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα. Επίσης, το ECR στο οποίο ανήκει επίσης η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σημειώνει ότι στην πολιτική ομάδα εντάχθηκαν συγκεκριμένοι ευρωβουλευτές και δεν σημαίνει ότι τα κόμματά τους γίνονται αυτόματα μέλη της.

Στην πρώτη θέση μετά τις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στις 6-9 Ιουνίου βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με 190 έδρες, ακολουθούν οι Σοσιαλιστές με 136, το ECR (ευρωσκεπτικιστές) με 83, το Renew (φιλελεύθεροι) με 80, το ID (ακροδεξιά) με 58, οι Πράσινοι με 51, οι μη εγγεγραμμένοι με 45, η Αριστερά με 39 και οι λοιποί με 38. Ακόμη πρόκειται για προσωρινά αποτελέσματα.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι