Φωτιά στα Καλύβια, στο Μαρκόπουλο και στην Άνδρο

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνονται οικισμοί - Νέα φωτιά και στο Σουφλί,

Πυρκαγιές ξέσπασαν πριν από λίγη ώρα σε χορτολιβαδικές εκτάσεις στα Καλύβια Θορικού και στο Μαρκόπουλο Αττικής, αλλά και στην Άνδρο.

Παράλληλα εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά ‘Ανδρου προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Χώρα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου απομακρυνθείτε προς Χώρα Άνδρου . Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»

Συνεχίζεται εν τω μεταξύ η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χτες τις 18:40 σε δύσβατη δασική περιοχή στο Παρανέστι Δράμας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά εκεί είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, όμως εξακολουθούν να επιχειρουν για την πλήρη κατάσβεση 43 πυροσβέστες και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα .

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι