Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου τρομοκρατούν χωρικούς

Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου τρομοκρατούν χωρικούς

Βίντεο που κυκλοφορούν στα κινεζικά (και αμερικανικά) μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι βλέποντας να πέφτει από τον ουρανό τμήμα πυραύλου που είχε εκτοξευτεί λίγο νωρίτερα για να θέσει δορυφόρο σε τροχιά.

Το CNN επιβεβαίωσε τη γνησιότητα των βίντεο που εμφανίστηκαν το Σάββατο μετά την εκτόξευση πυραύλου Long March 2C από το διαστημικό κέντρο του Σιτσάνγκ στη νοτιοδυτική επαρχία Σετσουάν. Ο πύραυλος έθεσε σε τροχιά ένα τηλεσκόπιο ακτίνων X που ανέπτυξε η Κίνα σε συνεργασία με τη Γαλλία.

«Η εκτόξευση ήταν απολύτως επιτυχημένη» ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία CASC που ανέπτυξε τον πύραυλο. Πριν από την εκτόξευση η πολιτεία ενημέρωσε τους κατοίκους γειτονικών χωριών ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μία ώρα πριν την προγραμματισμένη εκτόξευση και να έχουν εν συνεχεία “το νου τους στον ουρανό”, παραμένοντας σε ανοιχτούς χώρους -προφανώς για την περίπτωση να πέσει κοντά τους τμήμα του πυραύλου, όπως και τελικά έγινε. Κλήθηκαν επίσης να μην πλησιάσουν τυχόν συντρίμμια για να αποφύγουν τις συνέπειες από «την έκρηξη και τα τοξικά αέρια».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx