Έφοδος του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές

Γιατί ο Άρειος Πάγος απέφυγε πιλοτική δίκη για την ρήτρα αναπροσαρμογής, Όλγα Μαύρου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, που διενεργεί έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ΕΥΠ συνοδευόμενος από δύο πραγματογνώμονες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Ζήση για την υπόθεση των υποκλοπών, στα γραφεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έγινε με σκοπό να διασταυρωθεί εάν τα πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν μέσω του παράνομου λογισμικού Predator ταυτίζονται με εκείνα για τα οποία είχαν εκδοθεί άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να προέβη στην “έφοδο” επειδή έχουν πέσει στο κενό οι συναφείς προσπάθειες που είχαν γίνει από την ΑΔΑΕ, παρά την απόφαση του ΣτΕ που όρισε ως παράνομο το να μην ενημερώνεται όποιος παρακολουθείτο αδίκως, όταν τελειώνει πλέον η παρακολούθηση.

Η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις οδεύει προς την ολοκλήρωσή της καθώς έχουν εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες και έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε εντοπίσει 92 αποδέκτες μηνυμάτων SMS με απόπειρα εγκατάστασης κατασκοπευτικού Predator. Συγκρίνοντας τις λίστες της ΕΥΠ με αυτήν της ΑΔΑΕ ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναζητεί αν υπήρξε ενιαίο κέντρο πίσω από τις παρακολουθήσεις ή κάποιο κοινό σύνολο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι