Ο υπουργός Υγείας συστήνει εμβολιασμό “λόγω έξαρσης του κορωνοϊού με νέο στέλεχος”

Γιορτινή εκτόξευση των ιών του αναπνευστικού και της... κοκαΐνης στα λύματα της Αττικής,

Σύσταση να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. καθώς, όπως είπε, υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού με νέο στέλεχος,

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΙΚΗΣ, Νίκου Παπαδόπουλου, ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε και πάλι ότι το εμβόλιο της Astra Zeneca συνδέεται με σοβαρές παρενέργειες και απέδωσε τον προβληματισμό γύρω από το συγκεκριμένο εμβόλιο σε “φαντασιόπληκτα σενάρια και συνωμοσιολογίες που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση”. Το σκεύασμα πάντως έχει πλέον πάψει να κυκλοφορεί και η φαρμακοβιομηχανία απέδωσε την διακοπή σε εταιρικά ζητήματα και σε έλλειψη ζήτησης, ενώ πάντως εκκρεμούν ειδικά στη Βρετανία πολλές μαζικές αγωγές.

Όσον αφορά στον κορωνοϊό, ο αριθμός των νέων εισαγωγών, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στην τελευταία έκθεσή του, ήταν 472, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν γύρω στις 300 και πέρσι τέτοια εποχή ήταν 182 την εβδομάδα. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν 5, ενώ κατά τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν 3 και τον Ιούλιο του 2023 ήταν 4. Ο αριθμός των θανάτων την τελευταία εβδομάδα ήταν 22, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν 8 και πέρσι τέτοια εποχή, ήταν 18. Όντως έχει παρουσιασθεί νέο στέλεχος και η ανίχνευση του ιού στα λύματα έχει δείξει στις περισσότερες περιοχές της χώρας αυξητική τάση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx