Προσαγωγή γυναίκας για την φωτιά στην Πάτρα –Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία του Καραμανδάνειου

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα - Εστάλη 112

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα, με την κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην πόλη. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, αναστέλλεται προσωρινά,  η λειτουργία του «Καραμανδανείου» νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας. Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, λόγω των προβλημάτων από την φωτιά στην περιοχή Γηροκομειού.

Επίσης, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να επισκεφθεί αύριο το νοσοκομείο κλιμάκιο τεχνικών, ώστε να αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που προκληθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάστασή τους.

Μια γυναίκα προσήχθη από την Αστυνομία ως ύποπτη για τη φωτιά μετά από καταγγελία συγγενικού της προσώπου. Σύμφωνα με το tempo24, η γυναίκα ηλικίας 40-45 ετών απειλούσε χθες Δευτέρα ότι θα κάψει το Κωνσταντοπούλειο και την περιοχή του Γηροκομειού όπου σήμερα εκδηλώθηκε η φωτιά από την οποία κάηκαν σπίτια και προκλήθηκαν ζημιές στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα προσήχθη από άνδρες της ΟΠΚΕ και κλιμάκιο της Ασφάλειας Πατρών στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα και βρίσκεται στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Η υπόθεση ερευνάται από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η φωτιά στο νοσοκομείο 

Σύμφωνα με μαρτυρία γιατρού του Καραμανδάνειου, οι φλόγες μπήκαν στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου, το οποίο είχε εκκενωθεί νωρίτερα. «Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση έγκαιρα και γρήγορα. Απομακρύνθηκαν όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και μεταφέρθηκαν στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, στο Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα», τόνισε χαρακτηριστικά ο παιδίατρος Θανάσης Φίλιας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εκτίμησε ότι η φωτιά στο νοσοκομείο μπορεί να προκλήθηκε από κουκουνάρι δέντρου που έκαιγε δίπλα: «Η φωτιά έφτασε μέσα στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και μάλιστα δημιουργήθηκε μια εστία στον τρίτο όροφο, στο κτήριο μέσα. Προφανώς, από κάποιο κουκουνάρι που πετάχτηκε, επειδή η περιοχή είναι γεμάτη με πεύκα. Πετάχτηκε στην ταράτσα και έπιασε εκεί ένας χώρος, αλλά δεν επεκτάθηκε, έσβησε γρήγορα».

Σημειώνεται ότι, η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και έχει λάβει διαστάσεις, με τις φλόγες να κινούνται προς το Ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης. Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ επενέβησαν και στην εκκένωση του Οίκου φροντίδας ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο». Προς το παρόν, από το Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, έχουν διακομισθεί με ασφάλεια 10 παιδιά προς το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας». Μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ στις εκκενώσεις συνδράμουν ιδιωτικά ασθενοφόρα και ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού.

Πυροσβέστες, διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και κάτοικοι βρίσκονται έξω από το γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, "Καραμανδάνειο", κατά τη διάρκεια φωτιάς στην Πάτρα, Δευτέρα 09 Ιουλίου 2024.Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Γηροκομειό, της Πάτρας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Επίσης, έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε, αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν προληπτικά κάτοικοι της περιοχής. Περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, καθώς και τρία εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή. Λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εκκενώθηκαν προληπτικά το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδανείο Νοσοκομείο Παίδων. Παράλληλα, με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Εγλυκάδα. Εντολή εκκένωσης από το 112 δόθηκε και για τους κατοίκους από Αρόη και Παγώνα για απομάκρυνση προς Πάτρα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενώ στην περιοχή επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Παράλληλα, στο σημείο έχουν σπεύσει 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Λίγο μετά τις 14:15 εστάλη μήνυμα από το «112» στα κινητά των κατοίκων της περιοχής του Γηροκομείου να απομακρυνθούν προς Εγλυκάδα, ενώ περίπου στις 16.00 εστάλη μήνυμα εκκένωσης και σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Εγλυκάδα, ώστε να απομακρυνθούν προς Πάτρα.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι