Β. Κικίλιας: Μέσα σε δύο ώρες καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά στην Πάτρα

Β. Κικίλιας: Μέσα σε δύο ώρες καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά στην Πάτρα
Πυροσβεστικό αεροπλάνο επιχειρεί σε φωτιά στην Πάτρα κοντά στο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, "Καραμανδάνειο", Δευτέρα 09 Ιουλίου 2024.Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Γηροκομειό, της Πάτρας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται κοντά σε σπίτια. Επίσης, έχει ζητηθεί η συνδρομή εναέριων πυροσβεστικών μέσων, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε, αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν προληπτικά κάτοικοι της περιοχής. Περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, καθώς και τρία εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή. Λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εκκενώθηκαν προληπτικά το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδανείο Νοσοκομείο Παίδων. Παράλληλα, με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Εγλυκάδα. Εντολή εκκένωσης από το 112 δόθηκε και για τους κατοίκους από Αρόη και Παγώνα για απομάκρυνση προς Πάτρα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

Σε δύο ώρες κατάφεραν οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας να αντιμετωπίσουν «την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους – αστικού ιστού στην Πάτρα, απειλώντας σπίτια, αλλά και δομές Υγείας», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο “Χ” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Μέσα σε δύο ώρες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους – αστικού ιστού στην Πάτρα, απειλώντας σπίτια αλλά και δομές Υγείας. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΛ.ΑΣ για τις έγκαιρες και ασφαλείς εκκενώσεις, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους υγειονομικούς, στους εθελοντές, και βεβαίως στους πυροσβέστες και στους πιλότους μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έκαναν. Όλοι μαζί στη μεγάλη μάχη να προστατέψουμε την πατρίδα μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι