Μπιφτέκια γαλοπούλας: Θρεπτικά και νόστιμα!
10/07/2024Μία συνταγή για πεντανόστιμα, λαχταριστά και άκρως υγιεινά μπιφτέκια γαλοπούλας. Πριν πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε, ας αναφερθούμε στα βασικά θρεπτικά συστατικά.
Αρχικά, το κρέας της γαλοπούλας έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε σίδηρο, φώσφορο και κάλιο και περιέχει βιταμίνες Β6 και Β2.
Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, πολυφαινόλες και β-γλυκάνες οι οποίες συμβάλλουν στην βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και στην καλύτερη ρύθμιση της μεταγευματικής γλυκόζης. Συνοδεύονται πολύ ωραία με λαχανικά και ενδείκνυται για όσους προσέχουν την διατροφή τους καθώς είναι ένα γεύμα με χαμηλά λιπαρά.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς γαλοπούλας
2 ασπράδια αυγού
100γρ νιφάδες βρώμης
20 γρ ξύδι
1 καρότο τριμμένο
1 κρεμμύδι
1 κ. γλ. πάπρικα
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά γαλοπούλας με όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα μας στο ψυγείο για 20 λεπτά.Έπειτα χωρίζουμε το μίγμα μας σε 10 μερίδες και πλάθουμε σε μπιφτέκια.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο και ψήνουμε για 30 λεπτά στον αέρα.
Η Ειρήνη Κωνσταντινίδου είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος
Σε συνεργασία με το medNUtrition