ΗΠΑ: Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με Ισραηλινό ομόλογο του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

ΗΠΑ: Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με Ισραηλινό ομόλογο του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η ανάγκη να αποτραπεί η διάχυση του πολέμου στη Γάζα σε περιφερειακό επίπεδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ Ισραέλ Κατς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

 

Σύμφωνα με την ανάρτηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στο “Χ”, από την πλευρά του κ. Γεραπετρίτη υπογραμμίστηκε η ανάγκη για την επίτευξη βιώσιμης ειρήνης, την αναβάθμιση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευρεία κλίμακα και την απελευθέρωση των ομήρων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Ισραηλινό ομόλογο του για την ελληνική πρωτοβουλία για τη σύσταση μιας ευρωαραβικής ομάδας δράσης για την προώθηση της ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή και την κοινή επιστολή-πρωτοβουλία Ελλάδας, Δανίας, Πορτογαλίας για την προώθηση από την ΕΕ της οικοδόμησης των θεσμών και των μεταρρυθμίσεων της Παλαιστινιακής Αρχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι