Ο Μπάιντεν ανέβαλε το ταξίδι το στο Τέξας – Ζήτησε ενημέρωση για την ασφάλεια του Τραμπ

Ο Μπάιντεν ανέβαλε το ταξίδι το στο Τέξας – Ζήτησε ενημέρωση για την ασφάλεια του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέβαλε το αυριανό ταξίδι του στο Τέξας, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπάιντεν επρόκειτο να μεταβεί στο Όστιν του Τέξας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών από την ψήφιση του νόμου για τα πολιτικά δικαιώματα. Τον απασχολούν, όμως, και οι εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν από προεκλογικές ομιλίες μόλις δυο μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, αλλά και τα προφανώς ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας στη συγκέντρωση των Ρεπουμπλικανών. Η επάρκεια των μέτρων είναι εξάλλου ζωτική και για τον ίδιο τον Μπάιντεν, που προβληματίζεται αν ένας αντίστοιχος θερμοκέφαλος αποπειραθεί κάτι και εναντίον του μετά την απόπειρα κατά του Τραμπ.

Ο Μπάιντεν ζήτησε από τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να επανεξετάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, ενόψει του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων και πλήρη αναφορά για το συνέβη στην περίπτωση Τραμπ, και πώς μπόρεσε να πλησιάσει στα 130 μέτρα ο 20χρονος και να ανέλθει σε σημείο που του άνοιγε πεδίο βολής.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι είναι «ευγνώμων που επιβίωσε ο Τραμπ» και συμπλήρωσε ότι «τα είπαμε για λίγο τηλεφωνικά το βράδυ». Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ανθρώπου που σκοτώθηκε.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο αμερικανικό έθνος στις 20.00 απόψε (3.00 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) από το Οβάλ Γραφείο για να επισημάνει την ανάγκη για ενότητα. «Δεν υπάρχει θέση στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία ή για οποιαδήποτε βία. Μια απόπειρα δολοφονίας είναι αντίθετη σε όλα όσα υποστηρίζουμε ως έθνος», είπε, προσθέτοντας: «Θα μιλήσουμε εκτενέστερα απόψε».

Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες και κάλεσε τους Αμερικανούς «να μην κάνουν υποθέσεις» για τα κίνητρα ή την πολιτική τοποθέτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι