Ο Πούτιν δεν θα τηλεφωνήσει στον Τραμπ – Πεσκόφ: Ήταν αναμενόμενη η απόπειρα

Ο Πούτιν δεν θα τηλεφωνήσει στον Τραμπ – Πεσκόφ: Ήταν αναμενόμενη η απόπειρα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ είπε σήμερα ότι ο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει επικοινωνήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ και πως δεν σχεδιάζει να το κάνει.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον Πούτιν θα ενισχυθούν τώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε πως ο Ρώσος ηγέτης έχει ήδη «το κατάλληλο επίπεδο προστασίας. Η ασφάλεια έχει ήδη ενισχυθεί για προφανείς λόγους, ανεξάρτητα από όσα έγινε στις ΗΠΑ», αναφερόμενος εμμέσως στο ουκρανικό ζήτημα που απαιτεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας ούτως ή άλλως, αλλά και στην διεθνή κλιμάκωση των εντάσεων γενικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως το θέμα της απόπειρας κατά του Τραμπ. Ο Πεσκόφ είπε τα εξής:

«Έπειτα από πολυάριθμες απόπειρες να απομακρύνουν τον υποψήφιο Τραμπ από την πολιτική αρένα –εργαλειοποιώντας νόμους, δικαστήρια, εισαγγελείς, απόπειρες να τον δυσφημίσουν πολιτικά και να τον διασύρουν ως υποψήφιο– ήταν φανερό σε όλους τους εξωτερικούς παρατηρητές πως η ζωή του ήταν πλέον σε κίνδυνο», δήλωσε ο Πεσκόφ την Κυριακή. Συμπλήρωσε πάντως πως δεν θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι υπεύθυνη για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, αλλά «είναι υπεύθυνη για το κλίμα που δημιούργησε και το οποίο προκάλεσε την επίθεση»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι