ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί δεν αρέσουν σ’ όλους τα ερωτικά φιλιά

Γιατί δεν αρέσουν σ' όλους τα ερωτικά φιλιά, Νικολέτα Γιαννοπούλου

Το φιλί είναι ένα τεράστιο κομμάτι των ερωτικών σχέσεων που σπάνια σταματάμε να σκεφτόμαστε. Είναι τόσο βαθιά ενσωματωμένο στις ταινίες, τα βιβλία, τις φωτογραφίες, τα περιοδικά και τις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, παύουμε να αναρωτιόμαστε, αν στους ανθρώπους αρέσει πραγματικά να φιλιούνται ή όχι. Απλώς υποθέτουμε ότι το κάνουν. Άλλωστε, αυτό κάνετε όταν έλκεστε σεξουαλικά από ένα άτομο, σωστά; Λοιπόν, όχι ακριβώς.

Δεν αρέσει σε όλους να τους φιλάνε. Στην πραγματικότητα, κάποιοι το μισούν εντελώς. Μερικοί άνθρωποι, το βρίσκουν απλώς «βρώμικο» ή παράξενο. Για άλλους, απλώς δεν έχει σχέση με τη «σύνδεση του ζευγαριού» ή την τεράστια σημασία στοργής έχει για τους περισσότερους ανθρώπους.

Εάν, επίσης, μισείτε να σας φιλούν, δεν μπορούμε να σας κατηγορήσουμε πραγματικά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 στο Microbiome Journal δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια μόλις δέκα δευτερολέπτων φιλιού στο στόμα, 80 εκατομμύρια βακτήρια ανταλλάσσονται μεταξύ δύο συντρόφων! Κάτι που είναι ένα έγκυρο επιχείρημα για το γιατί εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν κλειδώσετε τα χείλη!

Άλλοι άνθρωποι μπορεί να σιχαίνονται το φιλί επειδή ανησυχούν για την κακή αναπνοή ή απλά δεν τους αρέσει η ιδέα του σάλιου κάποιου άλλου στο στόμα τους. Μερικοί μπορεί ακόμη και να μισούν την ιδέα του προσώπου κάποιου άλλου τόσο κοντά στο δικό τους και να βλέπουν το φιλί ως εισβολή στον χώρο τους. Προηγούμενες δυσάρεστες εμπειρίες με φιλιά ή ανεπίλυτο τραύμα μπορεί επίσης να οδηγήσουν ένα άτομο να μισήσει το φιλί.

Friend zone concept with a man trying to kiss a woman and she rejecting him

Πώς μπορείτε να πείτε ότι δεν σας αρέσει να φιλάτε

Εάν δεν σας αρέσει να σας φιλούν, είναι σημαντικό να το εξηγήσετε αυτό στον σύντροφό σας. Διαφορετικά, μπορεί να ανησυχούν ότι είναι δικό τους λάθος. Ή μπορεί να αρχίσουν να παρανοούν με τα συναισθήματά σας απέναντί ​​τους, περιπλέκοντας τα πράγματα στη σχέση, ειδικά αν ο σύντροφός σας αποκτήσει προβλήματα εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το να είσαι ανοιχτός με τον σύντροφό σου σχετικά με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου είναι πρωταρχικής σημασίας. Η ειλικρίνεια σε μια ερωτική σχέση είναι να είσαι αυθεντικός και γνήσιος με τον σύντροφό σου. Απαιτεί να λες αυτό που νιώθεις και σκέφτεσαι χωρίς να κρύβεσαι, να καταπιέζεις ή να χειραγωγείς τα λόγια σου.

Επομένως, να είστε ανοιχτοί στα συναισθήματά σας και να καθησυχάσετε τον σύντροφό σας ότι η αποστροφή σας για το φιλί δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Μπορείτε να εξηγήσετε πώς και γιατί νιώθετε έτσι χωρίς να κρύβετε κάτι.

woman want to kiss her boyfriend and he does not want on pink background. man refuses kiss from girlfriend, shows stop gesture

Μπορείτε ακόμη να τους πείτε ότι υπάρχει, στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο όπως ο φόβος του φιλιού – η φιλαφοβία (ναι άλλη μία ελληνική λέξη που κάνει… καριέρα και στις άλλες γλώσσες).

Αν και η φιλαφοβία περιγράφει κυριολεκτικά τον φόβο κάποιου για το φιλί, οι υποκείμενες αιτίες μπορεί επίσης να πυροδοτήσουν μια αποστροφή για το φιλί. Για παράδειγμα, ο φόβος για τα βακτήρια, η ανησυχία για το πώς μυρίζει το στόμα κάποιου και τα τραύματα του παρελθόντος μπορεί να σας κάνουν να μισείτε να σας φιλούν αλλά να μην φοβάστε την ίδια την πράξη.

Εναλλακτικοί τρόποι για να δείξετε στοργή

Το να νιώθει κανείς αποστροφή για τα φιλιά δεν πρέπει να είναι ένα από εκείνα τα ζητήματα της σχέσης που δεν μπορούν να διορθωθούν. Λοιπόν, πώς θα σώσετε τη σχέση σας εάν το φιλί στο στόμα δεν είναι στην ατζέντα σας;

Λοιπόν, υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι για να δείξετε στοργή και να δεθείτε στενά με τον σύντροφό σας. Μπείτε στον ερωτισμό και την οικειότητα , χωρίς την πίεση να μπείτε στο στόμα του άλλου. Φιλί στο μάγουλο, εστιάζοντας στο πώς νιώθετε να αναπνέετε κοντά στο πρόσωπο του άλλου, καθώς και το απαλό τσιμπολόγημα, μπορεί να είναι υπέροχα υποκατάστατα του φιλιού.

Τι γίνεται όμως, αν σας αρέσει να φιλάτε, αλλά βγαίνετε με κάποιον που δεν του αρέσει;

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι μπορεί να τους αρέσει να φιλούν άλλα μέρη του σώματος. Μπορεί να τους αρέσει να φιλούν κάποιον στο μάγουλο ή στο μέτωπο, αλλά όχι στο στόμα. Είναι χρήσιμο να κοιτάξετε τους διαφορετικούς τύπους φιλιών για να δείτε αν υπάρχουν ορισμένοι τύποι φιλιών που νιώθουν άνετα.

Εξερευνήστε, λοιπόν, άλλα μέρη του σώματος που είναι εξίσου ερωτικά για εσάς και τον σύντροφό σας. Οι περιοχές του λαιμού είναι πολύ ευαίσθητες και το φιλί αυτών των ερωτογενών ζωνών μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το φιλί στο στόμα.

Ωστόσο, οι περιοχές δεν έχουν την «υπερβολή» πρόσωπο με πρόσωπο που κάποιοι που δεν φιλιούνται βρίσκουν ανυπέρβλητο εμπόδιο. Το πιο σημαντικό, διατηρήστε ανοιχτή επικοινωνία με τον σύντροφό σας.


 

Σε συνεργασία με το womanidol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι