Microsoft για το παγκόσμιο “μπλακάουτ”: Φταίει η ενημέρωση κυβερνοασφάλειας από την CrowdStrike

Microsoft για το παγκόσμιο “μπλακάουτ”: Φταίει η ενημέρωση κυβερνοασφάλειας από την CrowdStrike

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella έκανε μία πρώτη δήλωση σχετικά με το παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ που επηρέασε εκατομμύρια πολίτες.

Ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει μέτρα μετά το τεχνικό μπλακ άουτ που έπληξε τράπεζες, πολλές επιχειρήσεις και αεροπορικές εταιρείες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) τόνισε ότι οι πελάτες θα έχουν την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη για να επανέλθουν με ασφάλεια τα συστήματα των υπηρεσιών τους.

«Χθες, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike κυκλοφόρησε μια ενημέρωση που άρχισε να επηρεάζει τα συστήματα πληροφορικής παγκοσμίως. Γνωρίζουμε το πρόβλημα και συνεργαζόμαστε στενά με την CrowdStrike και πολλούς ειδικούς στο χώρο για να παρέχουμε στους πελάτες μας τεχνική καθοδήγηση και υποστήριξη ώστε να επαναφέρουν με ασφάλεια τα συστήματά τους». Εν τω μεταξύ, μεγάλες αμερικανικές εταιρείες όπως η American Airlines προτιμούν να ρίχνουν στην ευθύνη στον γίγαντα της κυβερνοασφάλειας Crowdstrike και δεν βάλλουν κατά της Microsοft.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι