Δυσμενείς μεταθέσεις για τους χειρισμούς στο θέμα του γιωτ με τους Καζάκους και της φωτιάς στην Ύδρα

Δυσμενείς μεταθέσεις για τους χειρισμούς στο θέμα του γιωτ με τους Καζάκους και της φωτιάς στην Ύδρα

Μετακινήθηκαν δύο στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σε άλλες θέσεις από εκείνες που υπηρετούσαν, εξαιτίας της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για την φωτιά της 21ης Ιουνίου 2024 στην Ύδρα,  «για τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μετακινήθηκε στην Πυροσβεστική Ακαδημία, ενώ άλλος ένας υψηλόβαθμος μετακινήθηκε για τον ίδιο λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, «προς διερεύνηση τέλεσης πειθαρχικών παραπτωμάτων δια ενεργειών ή/και παραλείψεων των ανακριτικών πυροσβεστικών υπαλλήλων που επελήφθησαν του συμβάντος».

Γίνεται επίσης αναφορά σε «ενδεχόμενη άσκηση ποινικών διώξεων από την αρμόδια δικαστική αρχή σε βάρος πυροσβεστικών υπαλλήλων». Όπως έγινε γνωστό, ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής είχε πει πως άφησε τους ολιγάρχες από το Καζακστάν -που επέβαιναν στην θαλαμηγό- να φύγουν καθώς θα έχαναν την πτήση τους, ωστόσο από την εσωτερική έρευνα αποκαλύφθηκε πως ο αρχιπύραρχος που είχε αναλάβει την έρευνα για την φωτιά, δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί τους για να τους εξετάσει!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, προκύπτει πως μέχρι στιγμής, δύο από τους δέκα Καζάκους είχαν ήδη φύγει από το πρωί, προτού ξεσπάσει η πυρκαγιά, ωστόσο αυτό δεν είχε αναφερθεί από τον υπεύθυνο της έρευνας και δεν ήταν γνωστό εξαρχής και μέμφονται κάποιους πυροσβέστες ότι ενήργησαν με προχειρότητα. Επίσης θέμα έχει δημιουργηθεί και για το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν εξαρχής τα υπολείμματα πυροτεχνημάτων και φιαλών νερού (για το DNA) στην παραλία της Ύδρας, όπου είχαν αποβιβαστεί με λέμβο για λίγη ώρα Καζάκοι τουρίστες. Η έρευνα μέχρι στιγμής δείχνει πάντως παραλείψεις και από το Λιμενικό Σώμα.

Πηγή: ethnos.gr, protothema.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι