Σε καταστολή ο 55χρονος συνοριοφύλακας

Σε επιφυλακή συνοριοφύλακες και Frontex - Στον Έβρο ο Λαλούσης,

Σε καταστολή στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου νοσηλεύεται ο 56χρονος Συνοριοφύλακας, που χθες στις 18.20 δέχθηκε σφαίρα στην κοιλακή χώρα, από αγνώστους, από την τουρκική πλευρά του ποταμού.

Ο έμπειρος συνοριοφύλακας ήταν από τους πρώτους που προσελήφθησαν και κατάγεται από το Σουφλί. Υποβλήθηκε επί δυο ώρες σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έπληξε το λεπτό έντερο και τον σπλήνα. Απέφυγε τον κίνδυνο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες βράδυ και οι γιατροί θα επιχειρήσουν σήμερα να τον “ξυπνήσουν” προκειμένου να δουν πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του, αλλά και να δει ο ίδιος την οικογένειά του.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σφαίρα που τον πέτυχε, είχε κάπως “αποδυναμωθεί” γιατί προερχόταν από εξοστρακισμό και όχι από ευθεία βολή. Αυτό δεν είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε αν ήταν αστοχία όποιου πυροβόλησε με θανατηφόρο πρόθεση ή αν συνειδητά “έρριξε” τρεις φορές για εκφοβισμό της περιπόλου και η μία σφαίρα “βρίσκοντας” σε σκληρή επιφάνεια εξοστρακίστηκε και πέτυχε τον άτυχο συνοριοφύλακα αριστερά, κάτω από τον αφαλό. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η σφαίρα προκάλεσε διαμπερές τραύμα και δεν υπάρχουν ενδείξεις εξοστρακισμού, δηλαδή επρόκειτο για ευθεία βολή. Άλλες πηγές αναφέρονται σε πάνω από δέκα -δεκαπέντεπυροβολισμούς, κάτι που δείχνει σίγουρα φονική πρόθεση.

Δεν ξέρουμε πάντως για ποιο λόγο οι συνοριοφύλακες δεν φορούν αλεξίσφαιρο και δεν γνωρίζουμε αν φταίει το ότι δεν ήθελαν να το φέρουν λόγω του καύσωνα ή αν τα κατάλληλα αλεξίσφαιρα δεν διατίθεται από την υπηρεσία.

Στο Νοσοκομείο βρέθηκαν η σύζυγος του -είναι παντρεμένος και έχει δυο γιους, ο ένας εκ των οποίων είναι αστυνομικός στην Αθήνα.

Όσον αφορά τις συνθήκες του τραυματισμού και από ποιον δέχθηκε την σφαίρα από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία και όχι μόνο, να… κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να υποβαθμιστεί το περιστατικό. Το σίγουρο είναι ότι ο 56χρονος Συνοριοφύλακας βρισκόταν σε περιπολία με συναδέρφους του στον κάμπο του Σουφλίου, σε σημείο που δεν υπάρχει φράχτης. Αντιλήφθηκαν την παρουσία παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι λόγω της χαμηλής στάθμης του ποταμού Έβρου βρήκαν ευκαιρία να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Η περίπολος προσπάθησε να αποτρέψει την παράνομη είσοδο τους και τότε έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Δεν έχουμε τρόπο να πούμε με βεβαιότητα αν η σφαίρα προερχόταν από τους διακινητές ή από ένστολους Τούρκους. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες στο συγκεκριμένο σημείο οι Τούρκοι έχουν δυο περιπόλους, μία με χωροφύλακες και μια στρατιωτική. Ανταπόδοση πυρών δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα τακτική, ειδικά προς αμάχους.

Πηγή: evros-news.gr, pentapostagma, protothema

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx