Η πρέσβυς του Καναδά στο Ηράκλειο για τον ομογενή που ξυλοκοπήθηκε από Κρητικούς

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη επιβάτης στο αεροδρόμιο - Έκανε φασαρία επειδή έχασε την πτήση του

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μετέβη σήμερα το πρωί η πρέσβυς του Καναδά στην Ελλάδα για να ενημερωθεί σχετικά με τον Ελληνοκαναδό που δέχθηκε επίθεση στο κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης την περασμένη Τρίτη για ασήμαντη αφορμή.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η κ. Άννα Καρίν Άσελιν (Anna – Karine Asselin) ενημερώθηκε τόσο για την επίθεση όσο και για την πορεία της υγείας του. Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής και θεράπων ιατρός του ομογενούς, τόνισε ότι είναι «ντροπή αυτό που συνέβη. Είπαμε στην πρέσβειρα ότι προσπαθήσαμε κάπως να “ξεπλύνουμε” αυτό που έγινε κάνοντας ό,τι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε την υγεία του ανθρώπου». Ο ομογενής έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στη γνάθω.

Η πρέσβυς αποχώρησε από το νοσοκομειο για επισκεφθεί και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών αναφορικά με τους δράστες της επίθεσης. Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν δύο Έλληνες 32 ετών και 33 ετών, από τα Ζωντανά ο πρώτος και το Μαλεβύζι Ηρακλείου ο δεύτερος, οι οποίοι αναζητούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος, η Φινλανδή σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά έπιναν το ποτό τους σε μπαρ τη νύχτα της περασμένης Τρίτης, όταν κάηκε το χέρι του άνδρα από τσιγάρου ενός εκ των μετέπειτα επιτιθέμενων Κρητικών που μάλλον κάθονταν δίπλα τους. Ο ομογενής, που κατάγεται από την Κρήτη, τους έκανε την παρατήρηση και λογοφέρανε. Εν συνεχεία όμως, είτε αμέσως, είτε κατά την έξοδο της οικογένειας από το μπαρ, η παρέα των Κρητικών (δύο έως τέσσερα άτομα) επιτέθηκε στον άνδρα άγρια. Μπήκαν στη μέση η σύζυγος και τα παιδιά του επειδή οι Κρητικοί τον κλοτσούσαν ενώ πια ήταν πεσμένος στο έδαφος, οπότε οι δράστες χτύπησαν και τα μέλη της οικογένειας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι