Έξυπνοι τρόποι για να κρατήσεις μακριά τους διαρρήκτες 

Έξυπνοι τρόποι για να κρατήσεις μακριά τους διαρρήκτες 

Το σπίτι μας είναι ο ιδιωτικός μας χώρος όπου θα έπρεπε να αισθανόμαστε ηρεμία και ασφάλεια. Ωστόσο δυστυχώς, οι διαρρήξεις ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Εάν θέλεις να διασφαλίσεις ότι το σπίτι σου θα παραμείνει προστατευμένο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις τον κίνδυνο εισβολής. 

Έλεγξε τις πόρτες και τα παράθυρα 

Η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στους διαρρήκτες είναι οι πόρτες και τα παράθυρα. Βεβαιώσου ότι οι πόρτες και τα παράθυρα κλείνουν καλά και δεν διαθέτουν ελαττωματικές κλειδαριές. Αν έχεις παλιές κλειδαριές καλό θα ήταν να τις αντικαταστήσεις με κλειδαριές ασφαλείας για συρόμενες πόρτες και παράθυρα, ώστε να ενισχύσεις την προστασία του σπιτιού σου. 

Τοποθέτησε συστήματα ασφαλείας 

Μία άλλη εναλλακτική που μπορείς να αξιοποιήσεις για να προστατεύσεις το σπίτι σου από τους διαρρήκτες είναι να εγκαταστήσεις συστήματα ασφαλείας. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις: 

  • Συστήματα συναγερμού τα οποία ειδοποιούν αυτόματα την αστυνομία εάν υπάρξει παραβίαση. Ωστόσο, έχει υπόψη σου ότι εκείνα που λειτουργούν με τηλεφωνική γραμμή αν πέσει το ρεύμα ή κοπεί η τηλεφωνική γραμμή από τον διαρρήκτη, συνήθως διαθέτουν αυτονομία έως και 8 ώρες. 
  • Κάμερες ασφαλείας και αισθητήρες κίνησης για να παρακολουθείς το σπίτι σου και να σου έρχεται ειδοποίηση στο κινητό σου τηλέφωνο εάν ανιχνεύσουν κίνηση ή ανοιχτή πόρτα ή και παράθυρο. 

Αν σε απασχολεί αρκετά η ασφάλεια του σπιτιού σου, μπορείς να εξετάσεις την πιθανότητα ενός προγράμματος ασφάλισης σπιτιού. Έτσι, θα απαλλαγείς από το άγχος σου μία και καλή. 

Κράτα το σπίτι σου φωτεινό 

Τα σκοτεινά σημεία γύρω από το σπίτι σου μπορούν να προσελκύσουν τους διαρρήκτες. Εγκατάστησε φώτα στο μπροστινό και πίσω μέρος του σπιτιού σου καθώς και στις περιοχές που έχουν άμεση πρόσβαση στο σπίτι, όπως αυλές ή ακόμα και διαδρόμους. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις φώτα με αισθητήρα κίνησης που θα ενεργοποιούνται αυτόματα όταν κάποιος πλησιάζει. 

Μην αποκαλύπτεις τις κινήσεις σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Πολλοί από εμάς αποκαλύπτουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως πότε φεύγουμε για διακοπές ή αν αγοράσαμε κάτι ακριβό. Αυτό μπορεί να δώσει πληροφορίες στους διαρρήκτες σχετικά με το πότε δεν θα είμαστε στο σπίτι και πόσο πολύτιμα αντικείμενα έχουμε στο σπίτι μας. Προσπάθησε να μειώσεις τις λεπτομέρειες τις οποίες μοιράζεσαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ποτέ να μην αποκαλύπτεις τις ενέργειες σου σε πραγματικό χρόνο. 

Μην αφήνεις αντικείμενα αξίας σε εμφανή σημεία 

Αντικείμενα αξίας, όπως χρήματα, κοσμήματα ή ηλεκτρονικές συσκευές, πρέπει να μην αφήνονται απροκάλυπτα στο σπίτι. Αν είναι δυνατόν, φύλαξε αυτά τα αντικείμενα σε ένα κλειδωμένο αποθηκευτικό χώρο, όπως ένα χρηματοκιβώτιο. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις αυτά τα αντικείμενα, προσπάθησε να τα κρατήσεις σε ένα μέρος που δεν μπορεί να είναι εύκολα ορατό από τα παράθυρα και τις ανοιχτές πόρτες. 

Χρησιμοποίησε λουκέτα ασφαλείας 

Αν διαθέτεις πόρτα ή παράθυρο με κλειδαριά, τοποθέτησε λουκέτα ασφαλείας. Τα λουκέτα τάκου ασφαλείας, είναι ατσάλινα και θεωρούνται απροσπέλαστα. Μπορείς να τα τοποθετήσεις μόνος σου, να ορίσεις συγκεκριμένο συνδυασμό ψηφίων και η μέση τιμή τους είναι 40 ευρώ. Είναι ασφαλή και ανθεκτικά και μπορούν πολύ εύκολα να τοποθετηθούν στα κουφώματα του σπιτιού σου και να κάνεις τη ζωή δύσκολη στους επίδοξους ληστές, προστατεύοντας το σπίτι σου. 

Τέλος, να αξιολογείς τα μέτρα ασφαλείας της οικίας σου τακτικά και να τα προσαρμόζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μην ξεχνάς ότι, η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη επιλογή. 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι