Κροατία : Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε γηροκομείο

Κροατία : Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε γηροκομείο

Ένοπλος εισήλθε σήμερα σε οίκο ευγηρίας στη βορειοδυτική Κροατία, πυροβολώντας και σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τη μητέρα του, και τραυματίζοντας άλλους έξι, δήλωσε ένας υπουργός της κυβέρνησης.

 

Ένας τραυματίας υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους έξι, ενώ η κατάσταση άλλων τεσσάρων παραμένει κρίσιμη.

Ένα από τα θύματα ήταν εργαζόμενος στον οίκο ευγηρίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάριν Πίλετιτς, υπουργός Εργασίας, Συντάξεων, Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, η μητέρα του δολοφόνου ήταν στον οίκο ευγηρίας για 10 χρόνια”, είπε ο Πίλετιτς.

Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει κάποιο κίνητρο για την επίθεση.

Σύμφωνα με κροατικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης, που γεννήθηκε το 1973, είναι βετεράνος πολέμου.

“Είμαστε συγκλονισμένοι”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς στους δημοσιογράφους στην πόλη Σπλιτ.

“Είναι πραγματικά μια αποκρουστική ενέργεια [αυτή] της δολοφονίας μιας ομάδας ανθρώπων, της μητέρας και άλλων πολύ ηλικιωμένων ανθρώπων που έτυχε να είναι εκεί… Καταδικάζουμε το έγκλημα αυτό”.

Ο δολοφόνος διέφυγε από το σημείο, όμως συνελήφθη αργότερα από την αστυνομία, ανέφερε η ειδησεογραφική πύλη N1.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι