ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Εντός, εκτός και επί τα αυτά η νέα κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Εντός, εκτός και επί τα αυτά η νέα κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Γκουτζάνης

Σε νέο γύρο εσωστρέφειας βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την σημερινή άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Η συνεδρίαση έγινε διαδικτυακά και έληξε με την αποχώρηση έξι μελών της (Ραγκούσης, Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Ζαχαριάδης, Καρκούλια, Νοτοπούλου), μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Στην συνέχεια πάντως έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωκράτης Φάμελλος και η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να γίνει το Συνέδριο τις ημέρες της εκλογής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ στις 4-6 Οκτωβρίου. Η άποψη ετέθη σε σχέση με τις διαδικασίες συνεργασίας και σύμπλευσης των προοδευτικών δυνάμεων. Ο Γιάννης Ραγκούσης έθεσε ευρύτερα θέμα, γιατί να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε καταστατικό Συνέδριο τόσο σύντομα και συμπληρωματικά ότι πρέπει ο πρόεδρος του κόμματος να καταθέσει τις προτάσεις του για τις καταστατικές αλλαγές.

Ο Κασσελάκης απάντησε ότι «δεν μπορούμε να ετεροπροσδιοριζόμαστε από το ΠΑΣΟΚ και τις δικές του διαδικασίες». Σημείωσε ακόμη ότι το Συνέδριο και ο χρόνος διεξαγωγής του έχουν αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή. Για να προσθέσει με ένταση ότι «σε όποιον δεν αρέσει να φύγει. Τέλος, είπα, τέλος». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποια στιγμή βγήκε από την διαδικτυακή συνεδρίαση αλλά επανήλθε. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς κάλεσε τον Κασσελάκη να ζητήσει συγνώμη από τα μέλη του οργάνου. Κάτι που ο Κασσελάκης αρνήθηκε.

Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι αυτή την φορά στην αντιπαράθεση μπήκε και ο Φάμελλος, συμφωνώντας ουσιαστικά με αναβολή του Συνεδρίου. Παράλληλα φαίνεται μία τακτική φθοράς του προέδρου από τα στελέχη που διαφωνούν σε κάθε ευκαιρία μαζί του. Οι αποφάσεις για το καταστατικό Συνέδριο του Οκτωβρίου έχουν ληφθεί στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο Φάμελλος και η Γεροβασίλη, όπως και ο κ. Ραγκούσης, είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις αντιρρήσεις τους στην Κεντρική Επιτροπή και να θέσουν το όποιο ζήτημα είτε του χρόνου, είτε των προσυνεδριακών διεργασιών σε ψηφοφορία. Αντί για αυτό αμφισβήτησαν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, επί τη βάση της πρότασης Κασσελάκη στην γραμματεία της ΚΟΕΣ. Ο Κασσελάκης έχασε την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα να ανεβάσει τους τόνους.

Τί είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Με αφορμή το δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” –για διάσταση με την Όλγα Γεροβασίλη – έκανε δική του ανάρτηση στην οποία αναφέρει: «Να’τοι πάλι! Μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε. Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία, χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος. Και να μην ξεχνάμε τι πόλεμο είχατε κάνει στην Όλγα για το Πόθεν Έσχες της για 20€…

Ναι: για 20 €, ενώ εσείς κουρέψατε δάνεια 10 εκ. € με το κόστος να μετακυλίεται στον Έλληνα φορολογούμενο. Αυτοί είστε. Και δεν θα μας διασπάσετε ποτέ. Αλλά μιας και δεν έχετε τι άλλο να πείτε για την ‘επιχειρηματική’ σας πορεία στο κράτος που λέγεται Ελλάδα, πείτε μας και πώς έφυγε από το μετοχικό σχήμα η οικογένεια του συνιδρυτή της εφημερίδας σας. Η ηθική της Αριστεράς -και η δική μου- δεν διαπραγματεύεται πίσω από τις πόρτες τραπεζών, όπως έχετε συνηθίσει.

ΥΓ: Περιμένουμε απαντήσεις για τη διαδρομή των δανείων σας σε funds».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι