Κρεμλίνο: Συμφωνούμε με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις

Κρεμλίνο: Συμφωνούμε με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ουκρανίας για διαπραγματεύσεις

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το μήνυμα που έστειλε η Ουκρανία περί συνομιλιών με τη Μόσχα φαίνεται να είναι σε συμφωνία με τη θέση της ίδιας της Ρωσίας, αλλά ότι χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες.

«Το μήνυμα καθαυτό μπορεί να ειπωθεί ότι είναι σε συμφωνία και με τη δική μας θέση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τα σχόλια του Κουλέμπα περί ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και προσέθεσε ότι «χρειάζεται να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες».

«Γνωρίζετε ότι η ρωσική πλευρά ποτέ δεν αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, πάντα παρέμενε ανοικτή στη διαπραγματευτική διαδικασία, αλλά οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές εδώ, τις οποίες ούτε εσείς ούτε εγώ γνωρίζουμε ακόμα», είπε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, που βρισκόταν για συνομιλίες με τον ομόλογό του στην Κίνα, είχε δηλώσει ότι «δεχόμαστε να διαπραγματευθούμε με τη Ρωσία, αρκεί να προσέλθει καλοπροαίρετα, κάτι που δεν διαφαίνεται προς το παρόν να ισχύει από πλευράς της». Η δήλωση είναι σημαντική, καθώς μέχρι και ένα μήνα πριν η Ουκρανία απέκλειε οιαδήποτε συζήτηση για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι