Βρετανοί αστυνομικοί κλότσησαν στο κεφάλι συλληφθέντα μουσουλμάνο στο αεροδρόμιο

Βρετανοί αστυνομικοί κλότσησαν στο κεφάλι συλληφθέντα μουσουλμάνο στο αεροδρόμιο

Σάλος από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ακινητοποιημένου άνδρα από αστυνομικό στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Οι αστυνομικοί επικαλέσθηκαν ότι αυτός και οι άλλοι τρεις που προσήχθησαν, είχαν προβάλει αντίσταση, κάτι που δεν φαίνεται πάντως στα βίντεο. Επίσης υποστηρίζουν ότι ένας συλληφθείς έσπασε τη μύτη μιας συναδέλφου τους, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό είχε προηγηθεί ή αν η αστυνομικός έσπασε τη μύτη της πάνω στη “μάχη” για τη σύλληψη, ίσως από κάποια”αγκωνιά” ή άλλη κίνηση.

Επιπλέον, κανείς δεν αναφέρει το λόγο που είχαν θεωρηθεί οι νεαροί ύποπτοι εξαρχής και που η προσαγωγή τους ήταν και η αιτία του όλου επεισοδίου. Οι νεαροί προτού συλληφθούν ζητούν να μάθουν για ποιο λόγο προσάγονται.

Όλη νύχτα διαδηλωτές έμειναν έξω από τα κρατητήρια καταγγέλλοντας ότι και η προσαγωγή και η σύλληψη έγιναν με καθαρά ρατσιστικά κριτήρια. Κατήγγειλαν και το αυτονόητο, τη βαρβαρότητα της κλοτσιάς στο κεφάλι.

Πολλά βίντεο που μπορείτε να δείτε εδώ, δείχνουν αστυνομικό να κλοτσάει το κεφάλι έναν συλληφθέντα ο οποίος βρίσκεται ήδη “εκτός μάχης” στο πάτωμα του αεροδρομίου. Μια άλλη αστυνομικός σπρώχνει τη μητέρα του νεαρού ο οποίος προσάγεται. Άλλη αστυνομικός ρίχνει σπρέι στον αδελφό του πρώτου μουσουλμάνου.

Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τα δύο για επίθεση κατά αστυνομικού οργάνου και παρεμπόδιση της αστυνομίας και δύο για συμμετοχή σε συμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης (23.07.2024) όταν αστυνομικοί ενημέρωθηκαν «για επίθεση στον Terminal 2 του αεροδρομίου του Μάντσεστερ», χωρίς να αναφέρεται τίποτα παραπάνω για την επίθεση αυτή. Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός που φαίνεται στο βίντεο «απομακρύνθηκε από επιχειρησιακά καθήκοντα» αλλά δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx