Ο Νίκος Δένδιας για την τελική υπογραφή για τα F-35

Τα τέσσερα εξοπλιστικά πακέτα που εξετάζει σήμερα η Επιτροπή της Βουλής,

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε πως υπεγράφη η επιστολή αποδοχής (LoA) προς την αμερικανική πλευρά για την προμήθεια των F-35.

Κατά την επίσκεψή του στην 112η Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «H Ελλάδα χτίζει πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις αγοράζοντας το πιο σύγχρονο πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο».

Το «πράσινο φως» για την απόκτηση των μαχητικών F-35 έδωσε στις 16 Ιουλίου το ΚΥΣΕΑ, ενώ στη συγκεκριμένη συνεδρίαση εγκρίθηκε και η προμήθεια των μη επανδρωμένων ελικοπτέρων S-100 για τις φρεγάτες Belh@rra που ναυπηγούνται στη Γαλλία για το Πολεμικό Ναυτικό. Το κόστος των 20 αεροσκαφών 5ης γενιάς φτάνει τα 3,47 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι