Ουδέν σχόλιο από την κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές

Ουδέν σχόλιο από την κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές

Στο φως ήρθε σήμερα δημοσίευμα σχετικά με τις υποκλοπές με κυβερνητικές πηγές να τονίζουν ότι δεν επιθυμούν να κάνουν κάποιο σχόλιο «αφού η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης»..

Στο δημοσίευμα για τις υποκλοπές αναφέρθηκαν τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σχετικά με ανακοινώσεις Κασσελάκη και Ανδρουλάκη για δημοσίευμα περί υποκλοπών: κανένα σχόλιο. Η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές.

«Παρακολουθούν, συγκαλύπτουν, δεν έχουν ίχνος ντροπής: Η σημερινή αποκάλυψη του Inside Story για τους κοινούς στόχους EYΠ και Predator δεν αφήνει ίχνος αμφιβολίας για την τεράστια επιχείρηση παρακολούθησης “εχθρών” και φίλων που ενορχηστρώθηκε και εκτελέσθηκε από το σύστημα Μαξίμου», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

O Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε τα εξής: «Η δημοσιογραφική έρευνα του Inside Story αποκάλυψε το κοινό κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ- Predator, που εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση επιχειρεί να κουκουλώσει με σειρά αντιθεσμικών και εξόφθαλμων παρεμβάσεων. Το παρακράτος που είχε στηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα αποκαλυφθεί παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη. Πήρα όλες τις νομικές πρωτοβουλίες, κάτι που δεν έπραξαν τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα, που υπήρξαν αποδεδειγμένα “στόχοι” και θα πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους στους πολίτες.

»Μετά την άρνηση της ΕΥΠ να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ, προσέφυγα χθες εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά ζητώντας να εφαρμοστεί πλήρως και απαρέγκλιτα η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας για να παραλάβω εγγράφως τους τυπικούς λόγους της παράνομης παρακολούθησής μου.

»Είναι αδιανόητο μετά από 50 χρόνια αδιατάρακτης Δημοκρατίας να τίθενται τέτοιας σοβαρότητας θέματα πλήρους απαξίωσης των θεσμών, υποβάθμισης του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας».

Να σημειωθεί ότι δημοσίευμα του σάιτ insidestory.gr αναφέρει ότι οι  παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και οι παρακολουθήσεις με το παράνομο λογισμικό Predator είχαν κοινό κέντρο, καθώς αποδεικνύεται (με αντιπαραβολή της λίστας παρακολουθουμένων της ΕΥΠ και της αντίστοιχης για το Predator), ότι δεκάδες άτομα ήταν και στις δύο, κάτι που δύσκολα μπορεί να αποδοθεί σε σύμπτωση και υποδηλώνει ένα είδος συνεργασίας μεταξύ της ΕΥΠ και όπου χειριζόταν το Predator.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι