Γαλλία: Σε δολιοφθορά αποδίδεται το μπλακάουτ στα τρένα

Γαλλία: Σε δολιοφθορά αποδίδεται το μπλακάουτ στα τρένα

Η εισαγγελέας του Παρισιού ανακοίνωσε ότι η Εθνική Δικαστική Αρχή για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος (Junalco) ανέλαβε την έρευνα για το “σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν εσκεμμένα σε εγκαταστάσεις της SNCF”, της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων.

«Γίνεται έρευνα για φθορά που δύναται να βλάψει τα θεμελιώδη συμφέροντα του έθνους και για επιθέσεις σε αυτοματοποιημένο σύστημα επεξεργασίας δεδομένων από οργανωμένη συμμορία και συνωμοσία κακοποιών» αναφέρει η εισαγγελέας στην ανακοίνωσή της. Για τα αδικήματα αυτά προβλέπεται μέχρι και εικοσαετής κάθειρξη.

Η SNCF “υπέστη αυτή τη νύχτα πολλές ταυτόχρονες κακόβουλες ενέργειες που αφορούσαν τις LGV (γραμμές τρένων υψηλής ταχύτητας) Atlantique, Nord και Est”, επισήμανε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων σε ανακοίνωσή της. Κυρίως έγιναν εμπρηστικές επιθέσεις για να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις τους, διευκρίνισε. Όλα αυτά είχαν σαν συνέπεια την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών που δεν μπόρεσαν να μετακινηθούν. Η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι