Μετά τη Θεσσαλία, κρούσμα πανώλης και σε μαντρί της Κορινθίας -Σύσκεψη και στην Πάτρα

Πανώλη σε αιγοπρόβατα: Δύο νέα κρούσματα σε Τύρναβο και Τέμπη

Σε κτηνοτροφική μονάδα στην ορεινή Κορινθία εντοπίστηκε κρούσμα πανώλης μικρών μηρυκαστικών, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρότι όλοι ήλπιζαν το πρόβλημα να περιορισθεί στη Θεσσαλία. Γίνονται έκτακτες συσκέψεις επί του θέματος και στην Κορινθία αλλά και στην Πάτρα.

Το κρούσμα διαπιστώθηκε λόγω των εκτεταμένων πανελλαδικά ελέγχων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Δεν γνωρίζουμε, αν ήταν τυχαίο εύρημα ελέγχου σε ζώα χωρίς συμπτώματα ή αν το ζώο νοσούσε με έντονα συμπτώματα.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη λήψη των επιβεβλημένων από τον ευρωπαϊκό κανονισμό μέτρα με στόχο τον περιορισμό και εκρίζωση της νόσου σε λίγη ώρα πραγματοποιείται στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, του αντιπεριφερειάρχη της Κορινθίας, του προέδρου του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων).

Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και αύριο στην Πάτρα, όπου δεν έχει ανακοινωθεί κρούσμα. Το υπουργείο ενημέρωσε ότι τα κρουσματα είναι συνολικά είκοσι σε όλη τη χώρα και ότι στην Πάτρα η σύσκεψη γίνεται επειδή βρέθηκε κρούσμα στην Κορινθία και η ζώνη επιτήρησης για αυτά τα ζητήματα πιάνει και την Αχαΐα.

Ο γενικός γραμματέας είχε δηλώσει πάντως ότι με την ιχνηλάτηση έχουν βρεθεί κρουσματα και σε άλλες περιοχές. Δεν γνωρίζει κανείς μέχρι στιγμής από πού άρχισε η μετάδοση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι