Αναρχική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για εμπρησμούς στα γαλλικά τρένα – Τι γράφει η προκήρυξη

Αναρχική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για εμπρησμούς στα γαλλικά τρένα – Τι γράφει η προκήρυξη

Ακροαριστερή ή πιθανόν αναρχική οργάνωση ανέλαβε με προκήρυξη που εστάλη σε γαλλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, την ευθύνη για τους χθεσινούς εμπρησμούς στους γαλλικούς σιδηροδρόμους. Οι ζημίες που προκλήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν πολλά δρομολόγια με την κατάσταση να αναμένεται να εξομαλυνθεί αύριο.

Το κείμενο ανάληψης ευθύνης εστάλη σε γαλλικές εφημερίδες αλλά και στους στους New York Times. Κάποια μέσα αναφέρουν ότι «ελέγχεται η αξιοπιστία του», καθώς τα αρχικά σενάρια ανέφεραν ότι μπορεί να φταίνε Ρώσοι, Παλαιστίνιοι ή Ιρανοί.

Η προκήρυξη υπογράφεται από μία ανώνυμη οργάνωση που αυτοπαρουσιάζεται ως «ανώνυμη απρόσμενη αντιπροσωπεία» και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Το χαρακτηρίζετε γιορτή; Εμείς το βλέπουμε ως μια φιέστα εθνικισμού, μια γιγαντιαία σκηνοθεσία που δείχνει την υποταγή των λαών στα κράτη. Οπότε να τώρα, με το σαμποτάζ των γραμμών TGV που συνδέουν το Παρίσι με τις τέσσερις γωνιές της Γαλλίας, ας ακουστούν οι κραυγές “γυναίκα, ζωή, ελευθερία” του Ιράν, οι αγώνες των κατοίκων του Αμαζόνιου, της «Καλης Γαλλίας» από την Ωκεανία, η λαχτάρα για ελευθερία που φτάνει στα αυτιά μας από το Λεβάντε και το Σουδάν, τις μάχες που συνεχίζονται πίσω από τα τείχη».

Πριν από δεκαετίες μια άλλη ακροαριστερή η «Action Directe» είχε σαμποτάρει ράγες τρένων. Το τωρινό σαμποτάζ που έγινε το ξημέρωμα της Παρασκευής ήταν πολύ πιο συντονισμένο και μελετημένο σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, και έδειχνε πολύ καλή γνώση της λειτουργίας των σιδηροδρόμων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι