Ο Λίβανος καλεί τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ για αυτοσυγκράτηση

Ο Λίβανος καλεί τις ΗΠΑ να πιέσουν το Ισραήλ για αυτοσυγκράτηση

Η κυβέρνηση του Λιβάνου έχει καλέσει τις ΗΠΑ να ζητήσουν αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, καθώς κλιμακώνεται η ένταση.

Το Ισραήλ αποδίδει στην Χεζμπολάχ επίθεση σε γήπεδο στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, όπου σκοτώθηκαν 12 ανήλικοι. Οπως είπε ο Μπου Χαμπίμπ, οι ΗΠΑ ζήτησαν από πλευράς τους από την κυβέρνηση του Λιβάνου να μεταφέρει μήνυμα για αυτοσυγκράτηση και στην Χεζμπολάχ.

Οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν την Χεζμπολάχ για τη ρουκέτα που έπληξε χθες γήπεδο και ορκίζονται να προβούν σε βαριά αντίποινα. Η Χεζμπολάχ αρνείται ότι έχει ευθύνη για το συγκεκριμένο πλήγμα αυτό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν απάντησε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για το περιστατικό αυτό και δεν επιθυμούν κλιμάκωση της σύγκρουσης.

“Ολες οι ενδείξεις” υποδηλώνουν ότι ο πύραυλος που έπεσε στα υψίπεδα του Γκολάν εκτοξεύτηκε από την Χεζμπολάχ, σχολίασε ο Μπλίνκεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι