Ο Τραμπ υπερασπίστηκε την πράκτορα που ανήκε στην σωματοφυλακή του

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε την πράκτορα που ανήκε στην σωματοφυλακή του

Κατά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, πολλοί πρόσεξαν ότι μια ξανθιά πράκτορας προσπάθησε να τον προστατεύσει με το κορμί της όπως κάνουν κανονικά όλοι οι σωματοφύλακες, όμως κάποιοι επεσήμαναν ότι τελικά δεν πρέπει να μπαίνουν γυναίκες σε τέτοιες αποστολές, γιατί είναι μικρόσωμες σε σύγκριση με τον “στόχο”. Ο Τραμπ την υπερασπίστηκε, λέγοντας “θα έτρωγε σφαίρα για χάρη μου».

«Ήταν έτοιμη να φάει σφαίρα για να με σώσει», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την πράκτορα με τον κότσο που τον προστάτευσε κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του στην Πενσιλβανία στις 13 Ιουλίου. Παρότι οι σχέσεις του με τις Μυστικές Υπηρεσίες δεν είναι αγαστές (και για την αναποτελεσματικότητά τους στην πρόληψη της απόπειρας εν προκειμένω, αλλά και για τη στάση που εν γένει τήρησαν πριν και μετά), εντούτοις όσον αφορά την συγκεκριμένη γυναίκα, της έπλεξε το εγκώμιο.

Κατά την προεκλογική του ομιλία χθες στη Μινεσότα, χαρακτήρισε την νεαρή γυναίκα «γενναία πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών». Είπε «όπως και άλλοι σωματοφύλακες, αντέδρασε άμεσα, αυτή η γυναίκα που ήταν στα δεξιά μου, ένα υπέροχο άτομο, με προστάτευε με όποιο τρόπο μπορούσε και την επέκριναν τα fake news επειδή δεν ήταν αρκετά ψηλή. Ήταν τόσο γενναία, με προστάτευε με ό,τι είχε, ήταν έτοιμη να φάει τη σφαίρα», είπε ο Αμερικανός υποψήφιος πρόεδρος εκτιμώντας την αυτοθυσία που επέδειξε η ομάδα της περιφρούρησής του.

Σχόλια “κατά”

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν γυναίκες στη Μυστική Υπηρεσία», έγραψε ο Ματ Γουόλς, αρθρογράφος στην αμερικανική συντηρητική ιστοσελίδα The Daily Wire, αλλά κάτι παρεμφερές έγραψε και ο  Έλον Μασκ  στο Χ (πρώην Twitter):

«Το να καλύπτει ένα μικρόσωμο άτομο έναν μεγαλόσωμο άνδρα είναι σαν να φοράς μικροσκοπικό μαγιό στην παραλία. Θα μπορούσε να είναι άνδρας ή γυναίκα, για να είμαι σαφής, αλλά σε αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι πολύ μεγαλόσωμος είτε άνδρας είτε γυναίκα», έγραψε ο Μασκ.

“Θύμα” πραγματικών ή υποτιθέμενων σεξιστικών σχολίων έπεσε και η πρώην επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ. Κάποια μέσα την κατηγόρησαν ότι βρέθηκε στην ηγεσία των υπηρεσιών αυτών μόνον και μόνον επειδή έπρεπε να υπάρχει και γυναίκα διευθύντρια πού και πού λόγω των ποσοστώσεων.

Όμως όσον αφορά στην Τσιτλ, που τελικά “παραιτήθηκε”, τα λάθη της δεν είναι διόλου σαφές ότι οφείλονταν σε ανικανότητα και εικάζουν πολλοί ότι αποτελούσαν σαφείς πολιτικές επιλογές, όπως π.χ. η απόφασή της για περιορισμό του αριθμού των σωματοφυλάκων και εν γένει της περιφρούρησης κατά την προεκλογική εκστρατεία. Στη δεν επιτροπή του Κογκρέσου που διερευνούσε το συμβάν κράτησε πολύ αρνητική στάση και της “έβγαζαν με το τσιγκέλι” δυο λόγια παραπάνω, κατάφερε δε να μην δώσει ούτε μια σαφή απάντηση στα καυτά ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας του υποψηφίου προέδρου, με αποτέλεσμα να εκνευρίσει όχι μόνον τους Ρεπουμπλικανούς αλλά και τους Δημοκρατικούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι