ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τέμπη: Δίωξη κατά της προέδρου της ΡΑΣ και στελεχών της Πυροσβεστικής

Τέμπη: Δίωξη κατά της προέδρου της ΡΑΣ και στελεχών της Πυροσβεστικής

Δίωξη κατά της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) για την τραγωδία στα Τέμπη ασκήθηκε από την εισαγγελία της Λάρισας, μετά από πρόταση του Εφέτη ανακριτή.

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών δια παραλείψεως με δόλο και κατ΄ εξακολούθηση. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήχθη μετά την μήνυση συγγενών θυμάτων των Τεμπών, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά τριών προοανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και ενός ανώτερου αξιωματικού.

Για ιατροδικαστές και δικαστικούς εμπειρογνώμονες που περιλαμβάνονταν στην μήνυση, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, ενώ για τους δικαστικούς λειτουργούς που περιλαμβάνονταν επίσης στη μήνυση η υπόθεση θα εξεταστεί από άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς εκτός Λάρισας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι