Κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Κόντρα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

«Η Νέα Δημοκρατία, που ως αντιπολίτευση διερρήγνυε τα ιμάτια της για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αντί να επουλώσει τα τραύματα στους θεσμούς, άνοιξε νέες μεγαλύτερες πληγές. Γι’ αυτό, κ. Μαρινάκη, κρείττον του λαλείν το σιγάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ μετά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι είναι παράνομο να ζητείται η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές και ότι «δεν είναι δυνατόν να έρθει στη Βουλή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

«Υπάρχουν ρήσεις που βρίσκουν απήχηση και στη σημερινή εποχή. Με μια τέτοια θα μας επιτρέψει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να του απαντήσουμε, καθώς μας εκφράζει κάθε λέξη της. “Η μεγάλη θλίψη για τη χώρα μας είναι που κατά καιρούς βρίσκονται κάποιοι ανώτατοι κυρίως δικαστές, οι οποίοι άλλοτε υποκύπτουν και άλλοτε υπηρετούν πρόθυμα τις λογής εξουσίες. Αυτό κλονίζει την πίστη των πολιτών προς το τελευταίο τους καταφύγιο απέναντι στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία. Και όταν κλονίζεται η πίστη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη, τότε το κακό είναι μεγάλο”. Γιώργος Φλωρίδης – 15 Σεπτεμβρίου 2016», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το αίτημα της αντιπολίτευσης που ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις.

Στην τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη ότι είναι «παράνομο και άκυρο» το αίτημα της αντιπολίτευσης να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Λίγο μέτρο δεν βλάπτει κ. Μαρινάκη: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ύψωσε πολύ το δάχτυλο σήμερα για να κάνει μαθήματα… δημοκρατίας και “διάκρισης των εξουσιών”  επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το αυτονόητο, να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα της απόφασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να αρχειοθετήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

»Του απαντάμε λοιπόν, γιατί φαίνεται πως πολύ τις φοβάται τις εξελίξεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει τη δημοκρατία όταν ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αφορμή το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις και να κληθούν η εισαγγελέας και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ενημερώσουν τα κόμματα αλλά και να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής το σύνολο της δικογραφίας του σκανδάλου των υποκλοπών. Είναι δημοκρατική απαίτηση να μην μείνει καμιά πλευρά του σκανδάλου των υποκλοπών ανεξιχνίαστη»

Η ανακοίνωση καταλήγει με το ερώτημα που έθεσε και ο πρόεδρος του κόμματος:  «Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι οι στόχοι της ΕΥΠ παρακολουθούνταν νόμιμα. Άρα παρακολουθούνταν νόμιμα τα μισά στελέχη της κυβέρνησης. Άρα το υπουργικό σας συμβούλιο, κ. Μητσοτάκη, αποτελείται από πρόσωπα ύποπτα για την εθνική ασφάλεια που χρήζουν παρακολούθησης;”».

Ο κ. Μαρινάκης προηγουμένως είχε πει ότι δεν μπορεί να βρει κανένα αντίστοιχο αίτημα σε καμία δημοκρατική χώρα. «Με λίγα λόγια, τα κόμματα αυτά μάς λένε ότι κάθε φορά που δεν μας αρέσει μια απόφαση της Δικαιοσύνης εμείς θα την τραβάμε από το αυτί τη Δικαιοσύνη και θα την πηγαίνουμε στη Βουλή να της ζητάμε τον λόγο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι