ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκληρή κόντρα Κασσελάκη-“Πρώτου Θέματος” – Πισίνα και τραπεζικά δάνεια

Σκληρή κόντρα πυροδοτεί το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" για την πισίνα του Κασσελάκη

Το δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” για την πισίνα στο εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη βάζει “φωτιά” στην πολιτική αντιπαράθεση. Απάντηση στα δημοσιεύματα περί «παράνομης και αυθαίρετης πισίνας που έφτιαξε στο εξοχικό του σπίτι στις Σπέτσες», επιχειρεί να δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” «βρίσκεται σε ευθεία διασύνδεση με το Μαξίμου».

Όταν τα βάζεις με το “Πρώτο Θέμα”, το “πληρωμένο πιστόλι” του κ. Μητσοτάκη που βρίσκεται σε ευθεία διασύνδεση με το Μαξίμου, είναι λογικό να εισπράττεις το τίμημα», γράφει σε ανάρτησή του στο Χ ο Στέφανος Κασσελάκης, συμπληρώνοντας: «Ιδίως όταν υπάρχει επείγουσα ανάγκη αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και της κατάλυσης του κράτους δικαίου». Και συνεχίζει: «Πρώτα ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, ο κ. Καραμήτσος, αποκρύπτει ότι ήταν στόχος του Predator. Ύστερα δεν απαντά γιατί πληρώθηκε (τουλάχιστον) δύο τιμολόγια από τους διαχειριστές του Predator στην Ελλάδα! Και, βέβαια, είναι το site και το έντυπο που “θάβει”, ακόμη και τώρα, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης…

»Πάμε λοιπόν να ρίξουμε λίγο φως στο πηχτό σκοτάδι της διαπλοκής:

1. Στις 10 Απριλίου 2020 η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ πώλησε (μεμονωμένα) τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ύψους 29 εκατ. € στο fund Blantyre Capital αντί 10 εκατ. (ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το fund;)

2. Στις 2 Ιουνίου 2020 τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ μεταβιβάζονται από το Blantyre στο fund Meru Sarl του Λουξεμβούργου (έναντι ποιου τιμήματος;).

3. Στις 19 Ιουλίου 2021 τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ πωλούνται από το fund Meru στην εταιρεία Masiero Consultants Ltd, η οποία είχε κεφάλαιο μόλις 3.000 ευρώ.

Οι πωλήσεις από fund σε fund είναι καταφανώς ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ για να εξαφανιστούν τα ίχνη της άφεσης χρέους για τα συγκεκριμένα δάνεια.

Κύριε Καραμήτσο: Εγώ δεν κρύβομαι. Πολεμήστε με όσο θέλετε και εσείς και ο εντολέας σας που κινεί τα νήματα. Δείχνετε πόσο με φοβάται το σύστημα (και καλά κάνει). Τώρα που θα είστε αμφότεροι διακοπές στην Τήνο, θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε και τα επόμενα σχέδιά σας εναντίον μου.

Για την “πισίνα” (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ. Άρα, τζίφος η “αποκάλυψη”.

Κύριε Καραμήτσο, δε σας φοβάμαι. Θα σας αποκαλύπτω όσο έχω δυνάμεις. Όχι ως πρόσωπο –δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί σας– αλλά ως υπόδειγμα διαπλοκής σε μία χώρα, η οποία απλώς δεν αντέχει άλλο σκοτάδι. Είμαι μάλιστα περήφανος που είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος έχει την τόλμη να τα βάζει μαζί σας, χωρίς να φοβάται το τίμημα. Άλλωστε, τι είναι μία ήδη υπάρχουσα δεξαμενή νερού βάθους 1,40 μέτρων μπροστά στο βάθος της Διαφθοράς σας;», καταλήγει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.]

Νέα ανάρτηση Κασσελάκη

Να αναρτήσουν το πλήρες κείμενο της ανάρτησης-απάντησης του για το δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” με τίτλο “Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες”, προκαλεί την εν λόγω εφημερίδα αλλά και την ιστοσελίδα “iefimerida” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που επανήλθε στην κόντρα με νέα του ανάρτηση.

«Το Πρώτο Θέμα των χαρισμένων δανείων και το site της Τράπεζας Αττικής, iefimerida, δεν τολμούν να βάλουν την πλήρη ανάρτησή μου στη ροή τους. Ούτε καν link, μήπως και κάποιοι αναγνώστες τους πατήσουν, διαβάσουν την ανάρτησή μου και δουν σε πλήρη διάσταση τι βρόμικο πολιτικο-οικονομικό παιχνίδι παίζεται σε βάρος ενός ολόκληρου λαού». Αυτό αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι τους προκαλεί «αν έχουν τα κότσια», να δημοσιεύσουν το πλήρες κείμενο της ανάρτησής του.

Η δήλωση Μαρινάκη

Καυστικό ήταν το σχόλιο που έκανε νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”: «Η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” αποκαλύπτει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ είχε εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατασκεύασε αυθαίρετη και παράνομη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες», τονίζει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αγνόησε τις διατάξεις του νόμου (τον οποίο είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Τσίπρα) που απαγορεύει συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες», υπογραμμίζει.

«Είναι ο πολιτικός αρχηγός που βγάζει κηρύγματα για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς από τα σοκάκια της Μυκόνου, τη στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια σε εκ νέου προγραφές δημοσιογράφων και δικαστών από το αγαπημένο στέλεχος του κόμματός του, που φοβάται να διαγράψει. Είναι ο πρόεδρος του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμένων από τη Δικαιοσύνη που της επιτίθενται, όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις της. Με λίγα λόγια, όταν τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας», καταλήγει.

Σκληρή κόντρα

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μισό δισ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα, οι εργαζόμενοί μας θα μπορούσαν να αμείβονται με μισθούς Γκρίνμπεργκ», σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενος στη ΝΔ. «Επειδή δυσκολεύεται να κάνει ακόμα και μία (πολύ) απλή μέθοδο των τριών, ας βάλει ο κ. Γεωργιάδης κάποιον να προσπαθήσει να του εξηγήσει τις οφειλές της ΝΔ προς προμηθευτές και υπαλλήλους, όπως φαίνονται στον ισολογισμό της», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης, τονίζοντας ότι «υπερβαίνουν κατά πολύ αυτές του ΣΥΡΙΖΑ».

«Πώς με τέτοια χρέη, πώς με τέτοιες οφειλές η ΝΔ κάνει την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη; Πώς πλήρωνε τον Γκρίνμπεργκ; Πώς γέμισε προεκλογικά τα social media με διαφήμιση, την ώρα που εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε χρήματα ούτε για να κάνουμε χορηγούμενες τις κεντρικές μου ομιλίες; Το ερώτημα πηγαίνει πιο ψηλά, σε κάποιον που τουλάχιστον γνωρίζει την απλή μέθοδο των τριών: Στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εκούσια υπερδιπλασίασε τα χρέη της ΝΔ, τα εκτόξευσε στα 488 εκατ. ευρώ και φόρτωσε τους Έλληνες πολίτες με άλλα 52 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, τα οποία ξοδεύει στην υγειά τους. Κύριοι της ΝΔ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μισό δισ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα, οι εργαζόμενοί μας θα μπορούσαν να αμείβονται με μισθούς Γκρίνμπεργκ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι