Γάζα: Άλλοι 19 Παλαιστίνιοι νεκροί σε καταυλισμό σήμερα – 39.550 και 1.600 οι απώλειες αντίστοιχα

Γάζα: Άλλοι 19 Παλαιστίνιοι νεκροί σε καταυλισμό σήμερα – 39.550 και 1.600 οι απώλειες αντίστοιχα

Αεροπορικός βομβαρδισμός των Ισραηλινών έπληξε νοσοκομειακό συγκρότημα στην κεντρική Γάζα με συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, αυξάνοντας στους 19 τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν σήμερα, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας στη Γάζα, καθώς ένας ακόμη γύρος διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Η αεροπορική επιδρομή έπληξε σκηνής στον προσφυγικό καταυλισμό του νοσοκομείου Αλ Άκσα προκαλώντας φωτιά, με συνέπεια τον τραυματισμό τουλάχιστον 18 ατόμων, ενώ σκοτώθηκαν πέντε. Οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι δεν σκότωσαν αμάχους και ισχυρίζονται ότι «χτύπησαν έναν ένοπλο που εμπλέκονταν σε τρομοκρατικές δραστηριότητες, ενώ έγιναν και δευτερεύουσες εκρήξεις. Κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, επλήγησαν το τελευταίο 24ωρο 50 στρατιωτικοί στόχοι και τρομοκρατικά δίκτυα».

Στην αρχική επίθεση των Παλαιστινίων τον περσινό Οκτώβρη, φέρεται από το Ισραήλ να σκοτώθηκαν 1.200 Ισραηλινοί και να απήχθησαν 250 ως όμηροι. Συνολικά σε σποραδικές επιθέσεις ή σε μάχες έχουν σκοτωθεί περίπου άλλοι 200, που αθροίζει τις ισραηλινές απώλειες περίπου στις 1.600. Ομως στην αντεπίθεση των Ισραηλινών έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους 39.550 πολίτες της Γάζας, Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και άγνωστος αριθμός ενόπλων στρατιωτών της Χαμάς, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών είναι άμαχοι ή πάντως μη ένοπλοι.

Οι σφοδρές αεροπορικές επιδρομές και οι χερσαίες επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές και εκτόπισαν τη συντριπτική πλειοψηφία των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας. Παράλληλα, πάνω από 590 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης.

Στο κατωτέρω βίντεο φαίνεται η χθεσινή επίθεση σε καταυλισμό, όπου σύμφωνα με το Ισραήλ «σκοτώθηκε μόνον ένας τρομοκράτης».

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι