Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες ζητούν να σταλεί βοήθεια στο Ισραήλ προκαταβολικά

Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες ζητούν να σταλεί βοήθεια στο Ισραήλ προκαταβολικά

Την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ «ενόψει του κινδύνου αντιποίνων από το Ιράν» ζήτησε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), με την κυβέρνηση να απαντά ότι «δεν τίθεται επί του παρόντος τέτοιο ζήτημα».

«Εν όψει της επικείμενης ιρανικής επίθεσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει και να προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στο Ισραήλ ώστε να αμυνθεί», δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel ο τομεάρχης των Χριστιανοδημοκρατών, που είναι και στρατιωτικός εν αποστρατεία. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι θεμιτό να ανεφοδιάζονται μαχητικά αεροσκάφη από φιλικά κράτη, αλλά και να χρησιμοποιούνται τα Eurofighters της Γερμανίας, για παράδειγμα στην άμυνα έναντι των ιρανικών drones.

«Το θέμα είναι αποκλειστικά η προστασία του ισραηλινού πληθυσμού. Η Καγκελαρία θα πρέπει επιτέλους να επιδιώξει την ρεάλ πολιτίκ χωρίς καν να της το ζητήσει το Ισραήλ», λένε οι Χριστιανοδηοκράτες.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός επίτροπος για τον αντισημιτισμό Φέλιξ Κλάιν θεωρεί δικαιολογημένη τη στήριξη της Γερμανίας προς το Ισραήλ. «Εάν το Ιράν επιτεθεί στο Ισραήλ και η ισραηλινή κυβέρνηση υποβάλει αίτημα στη Γερμανία για στρατιωτική υποστήριξη, δεν θα πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια», δήλωσε ο κ. Κλάιν επικαλούμενος το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών». Ο ομοσπονδιακός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ωστόσο δήλωσε για το ίδιο θέμα ότι «δεν τίθεται επί του παρόντος ζήτημα γερμανικής συμμετοχής σε επιχείρηση για την προστασία του Ισραήλ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι