Πολλές φωτιές ξέσπασαν ταυτόχρονα σήμερα – Κάποιες από κεραυνούς

Οριοθετήθηκε φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κορωπί

Σε 60 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, καθιστώντας δύσκολη τη σημερινή ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς πολλές εκδηλώθηκαν σχεδόν συγχρόνως. Αρκετές από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική, αντιμετωπίζει ενεργές εστίες μέσα σε χαράδρα στην Κορομηλιά Δομοκού Φθιώτιδας. Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζει και στην Τανάγρα Βοιωτίας, ενώ η φωτιά στα Σκούρτα έχει οριοθετηθεί.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, οι πιο επικίνδυνες πυρκαγιές που χρειάστηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων για την αντιμετώπισή τους ήταν:

– Στις 10:10 πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βαράμπα Μαρκοπούλου, όπου η φωτιά ελέγχθηκε από 40 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

-Στις 13:47 πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαδίστρα Ιωαννίνων. Για την κατάσβεσή της χρειάσθηκαν 29 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μία ομάδα δασοκομάντος, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

– Στις 14:12 η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου. Κατασβέσθηκε από  43 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα.

– Στις 14:31 πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κορομηλιά Δομοκού Φθιώτιδας, όπου όπως προαναφέρεται η φωτιά έχει ενεργές εστίες, αλλά δεν κινδυνεύει οικισμός. Εκεί βρίσκονται 51 πυροσβέστες με δύο ομάδες δασοκομάντος, ενώ γίνονται ρίψεις νερού από επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.  Στάλθηκαν και δύο μηνύματα μέσω του 112 στους κατοίκους στις 15:00  για να είναι σε ετοιμότητα και δέκα λεπτά αργόερα για να απομακρυνθούν από την περιοχή Κορομηλιά προς τον Άγιο Στέφανο.

-Στις 15:00, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στα Καλάβρυτα Αχαΐας (Σαϊτας). Η φωτιά πλέον είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, με διάσπαρτους καπνούς ενώ είναι πιθανό να εκδηλώθηκε από κεραυνό. Για την κατάσβεσή της χρειάσθηκαν 30 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο πεζοπόρες ομάδες και ρίψεις νερού από δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

-Στις 15:31 πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Αμφίκλεια. Η φωτιά πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από κεραυνό. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και γίνονται ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο.

– Στις 15:41, πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας. Αυτή τη στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 75 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων, ενώ γίνονται ρίψεις νερού από οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. ]

-Στις 15:44, πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αργυράδες στην Κέρκυρα. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 40 λεπτά και στο σημείο επιχείρησαν 19 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και με μία ομάδα δασοκομάντος, ενώ χρειάσθηκε και ρίψη νερού από δύο αεροσκάφη.

– Στις 16:30, πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Άγιο Αθανάσιο- οικισμό Σκούρτα Βοιωτίας (Δερβενοχώρια). Η φωτιά έχει οριοθετηθεί και για την πλήρη κατάσβεσή της παραμένουν εκεί 35 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και δύο ομάδες δασοκομάντος, ενώ χρειάσθηκαν και ρίψεις νερού από τέσσερα  αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σχετικά με την πυρκαγιά στη Ροδόπη, πηγές της Πολιτικής Προστασίας επισημαίνουν ότι είναι από χθες το βράδυ χωρίς μέτωπο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο διάσπαρτοι καπνοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι