Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ θέλουν αυτοσυγκράτηση, λέει ο Μακρόν

Παραίτηση Ατάλ από την πρωθυπουργία - Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Μακρόν,

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπεν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, φέρονται από τον τελευταίο να συμφωνούν ότι «όλοι πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση» για να αποφευχθεί η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

«Συζήτησα με τον πρόεδρο Μοχάμεντ μπεν Ζαγιέντ και τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Καλούμε όλους τους παράγοντες να επιδείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί μια περιφερειακή σύρραξη. Η κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο Μακρόν.

Τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος πρόεδρος έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με ηγέτες της περιοχής, λόγω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι