Θρίλερ με αποτραπείσα δολοφονική απόπειρα των Ουκρανών κατά Πούτιν – Ο ρόλος των ΗΠΑ

Θρίλερ με αποτραπείσα δολοφονική απόπειρα των Ουκρανών κατά Πούτιν – Ο ρόλος των ΗΠΑ
EPA/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Τί αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Από την Μόσχα έγινε γνωστή η είδηση ότι οι ΗΠΑ σταμάτησαν σχεδιαζόμενη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Βαλντίμιρ Πούτιν από την Ουκρανία κατά την διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα του Ναυτικού, τον Ιούλιο. Η ρωσική κρατική τηλεόραση ανέφερε πως οι λεπτομέρειες αποτελούν κρατικό απόρρητο, ενώ το Κίεβο δεν σχολίασε την είδηση.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε ότι οι ανησυχίες για ενδεχόμενη επίθεση στον Πούτιν ήταν τόσο έντονες που ο υπουργός Άμυνας, Αντρέι Μπελούσοφ, επικοινώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, και μοιράστηκε τις υποψίες. Η εφημερίδα New York Times έγραψε πως ο Όστιν είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τον Μπελούσοφ στις 12 Ιουλίου για μυστική ουκρανική επιχείρηση κατά της Ρωσίας, για την οποία η Μόσχα θεωρούσε πως έχει την έγκριση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι NYT επικαλέστηκαν δύο Aμερικανούς αξιωματούχους, που δήλωσαν ότι οι ρωσικοί ισχυρισμοί προκάλεσαν έκπληξη στο Πεντάγωνο και δεν είχαν γνώση για ουκρανική συνωμοσία. Οι ανησυχίες της Ρωσίας ελήφθησαν σοβαρά και η Ουάσινγκτον επικοινώνησε με την Ουκρανία και προειδοποίησε ότι εάν σχεδίαζε τέτοια επιχείρηση, δεν θα έπρεπε να την πραγματοποιήσει.

Πηγή: newsbreak.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx